14.3 C
Київ
25.04.2024
Обухів

В Обухові триває підготовка плану зонування території міста

В Обухові відбулися повторні слухання проекту Плану зонування території міста Обухова. Понад 150 учасників – чи не найбільше на схожих обговореннях в усій Київській області, – повідомляє Богдан Яцун. 

Було заслухано чимало змістовних виступів з обґрунтованими пропозиціями щодо внесення змін до Плану, які кожен житель міста може подати письмово до 30 липня на адресу замовника – виконавчого комітету Обухівської міської ради.

Заступник міського голови Володимир Цельора запропонував відповідно до Постанови №555 створити погоджувальну комісію по 2 спірних питаннях:

  • забудова 1 га зеленої лісової зони біля Миру 1;
  • забудова 16 га лісу біля міського пляжу – ділянки, законність виділення яких Прокуратура оскаржує в судах.

До складу погоджувальної комісії записалося 66 осіб, що значно більше 21 особи – кількості представників громадськості в складі погоджувальної групи, яка була погоджена на слуханнях.

На думку Богдана Яцуна це означає, що необхідно провести персональне рейтингове голосування і обрати цих 21 представника громадськості на громадських слуханнях. Очевидно, для цього потрібно провести додаткове засідання громадських слухань. Так передбачає чинне законодавство, і міська влада, і громада маємо його дотримуватися, для того, щоб ухвалені рішення були в рамках закону.

Наразі, жителі мікрорайону початку вулиці Миру та решта громади Обухова мають усі шанси захистити своє право на збереження зелених зон і лісу на території Обухова. Для цього їм потрібно продовжувати активно відстоювати свою позицію.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#Київська_область #Київщина #Київський_регіон #Київська_обласна_рада #Обухів #ПланЗонування #БогданЯцун

Схожі записи

У Яблуневому на Обухівщині горів телятник

На Обухівщині до видачі необхідних під час карантину речей долучилися учасники АТО

В одній з шкіл Обухова хочуть розпустити сьомий клас

Напишіть коментар