12.6 C
Київ
25.04.2024
Київзеленбуд КМДА

Київзеленбуд не хоче пояснювати співпрацю з приватною фірмою

Київзеленбуд відмовляється надавати інформацію про співпрацю з приватною фірмою, яка є оператором Співочого поля – комунального парку на Печерську. Так само не можуть пояснити цю ситуацію в управлінні екології і природних ресурсів КМДА, повідомляє DoZorro.

Традицію влаштовувати виставки квітів на Співочому полі започаткували ще за керівництва Олександра Попова у 2011 році. Київзеленбуд висаджує квіткові композиції по кілька разів на рік. З часом комунальники огородили територію Співочого поля, нібито «з метою збереження квіткових композицій». Це перекрило частину наскрізних прогулянкових маршрутів, які сполучають нижню частину Печерського ландшафтного парку, територію музею Другої світової та інші ділянки парку.

Вхід на Співоче поле – платний,

коштує 100 гривень для дорослих

Вхід на Співоче поле – платний, коштує 100 гривень для дорослих. Натовпи відвідувачів сплачують також за фудзони та дитячі розваги. Крім квіткових виставок тут проводять платні концерти, фестивалі, зйомки реклами тощо.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Співоче поле перебуває на балансі КП УЗН Печерського району. Парк обслуговується силами й коштом комунальників: ремонти, енергопостачання, прибирання тощо. Комунальники також висаджують квіти для виставок. Водночас протягом двох років оператором Співочого поля та виставок квітів є приватна фірма Grand Event.

У Київзеленбуді відмовилися відмовилася надсилати документи, які регулюють господарські відносини з фірмою-оператором. «До створення виставки не залучені бюджетні кошти, тому, згідно з законом, не зобов’язані надавати відповідну інформацію», – відповіли в підприємстві. А в Grand Event запевняють, що купують і висаджують квіти для виставок власним коштом.

До створення виставки не залучені бюджетні кошти, тому ми не зобов’язані надавати інформацію», – відповіли в підприємстві

«Можливо, КП дійсно не залучає бюджетні кошти на закупівлі для виставки. Але ж абсолютно всі її складові, окрім сервісних функцій, створені з використанням комунального майна і силами працівників Об’єднання підприємств, які створило місто», – розмірковує журналістка Леся Падалка.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Керівник управління екології і природних ресурсів КМДА Олександр Возний також не зміг надати відповіді щодо господарських відносин на Співочому полі. Він посилався на те, що нещодавно обіймає посаду (з 11 лютого) і ще не мав часу розібратися з цим питанням.

Журналісти підрахували, що, наприклад, лише цибулини для цьогорічної виставки тюльпанів на Співочому полі могли коштувати 1,3 мільйона гривень. Але перевірити, чи придбано їх за бюджетні чи за приватні кошти, неможливо.

Леся Падалка порівнює Співоче поле з Добропарком – приватним дендропарком, який відкрили торік під Києвом. Вхід у Добропарк коштує 150 гривень, в той час, як і земля, і працівники, і техніка, й електроенергія – все приватне.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Фото з сайту Київської міської ради

Схожі записи

На “Деміївській” демонтували незаконні МАФи

У Києві реконструюють Вокзальну площу та лінію швидкісного трамвая

У КМДА обіцяють зробити Дарницьку ТЕЦ екологічно безпечною

Напишіть коментар