14.8 C
Київ
28.03.2024
Київ Полігон №5

КМДА обіцяє перетворити полігон №5 на екологічно безпечний об’єкт

Про це під час інспекції робіт на полігоні заступник голови Київської міськадміністрації Петро Пантелеєв вчергове пообіцяв рекультивований полігону №5 у с.Підгірці Козинської ОТГ.
Цього разу міська влада Києва обіцяє перетворити на екологічно безпечний об’єкт відповідно до європейських практик.
Що таке Полігон №5?
Загальна площа полігону – 65 га. Він складається із двох ділянок – карт полігону. Наразі розпочата рекультивація ділянки № 1, яка виконуватиметься у два етапи: технічний і біологічний. Технічний етап полягає у розробці технологічних і будівельних заходів, рішень і конструкцій щодо влаштування захисних екранів поверхні полігону, систем збирання і направлення на очищення фільтрату, відведення поверхневих стічних вод. Біологічний етап рекультивації передбачає агротехнічні та фітомеліоративні заходи, спрямовані на відновлення порушених земель.
Столиця розпочала процес реконструкції полігону ще у 2018 році, як підготовчого етапом рекультивації, оскільки ідеться про безпечний стан полігону та забезпечення протиаварійних заходів.
Відповідно до проекту реконструкції протягом 2018-2020 р.: збудована підпірна стінка (80%), частково укріплена дамба другої карти, збудований фільтраційний дренаж, реконструйовано каналізаційну станцію.
Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L
Також у 2015 році міська влада відновила систему переробки фільтрату – «ROCHEM UF – Systeme GmbH» (німецьке виробництво), яка не працювала із 2012 року.
При цьому без роботи такого обладнання існував ризик потрапляння накопиченого фільтрату в навколишнє середовище. Адже у тілі полігону утворюється рідина. Зараз потужність системи переробки фільтрату збільшено з 200 до 950 куб. м на добу.

 

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Схожі записи

З нагоди Дня вшанування Героїв Крут відбудеться масштабна реконструкція бою

У Києві можна безкоштовно отримати саджанці дерев

У Києві метрополітен відновлює сполучення через Південний міст

Напишіть коментар