9.9 C
Київ
29.03.2024
Президент

На території ВДНГ хочуть будувати “президентський університет”

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляє, що будівництво президентського університету на території державного “Експоцентру України” (ВДНГ, Київ) за три роки коштуватиме 7,2 млрд грн, – повідомляє “Інтерфакс”

Територіально локація – це

16 гектарів на ВДНГ

Загалом розвиток президентського університету спільно з біокластером і біоклінікою є логічним завершенням просторового розвитку території ВДНГ, для того, щоб студенти мали можливість користуватися всіма об’єктами інфраструктури одночасно”, – сказав він на прес-конференції під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Освіта і наука” в понеділок.

Згідно з представленою концепцією, територія університету займатиме 16 га, загальна площа забудови – 25,8 тисяч квадратних метрів.

На території закладу розміщуватимуться 11 кампусів, серед яких п’ять профільних наукових кампусів, адміністративний корпус, апарт-готель для студентів, апарт-готель для педагогів, лікарня, дипломатична служба і корпус з офісами іноземних компаній.

будівництво з первинним необхідним обладнанням коштуватиме 7,2 млрд грн – міністр

Міністр зазначив, що реалізація концепту впродовж трьох років із підготовкою документації, новим будівництвом, первинним необхідним обладнанням коштуватиме 7,2 млрд грн.

Експоцентр має концепцію розвитку на 40 років, яку було презентовано у 2017-му. Згідно з нею, передбачається віддати під освітній квартал 16 гектарів на південний схід від центрального павільйону.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Фото з мережі Інтернет

Схожі записи

До Обухова з Бериславу. Олександра Гомона призначено новим головою Обухівської РДА

Лінас Лінкявічюс: Надто активна боротьба з Порошенком має не дуже добрий запах

Зеленський узаконив митні пільги для автомобілів на єврономерах

2 коментарі

Світлана 01.06.2021 о 09:20

Все, пропав Голосіївський ліс, зрублять, зруйнують, розпилять 7 млрд і залишать руїну.

Відповіcти
Віктор 01.06.2021 о 09:26

…у нас преЗЕденти великі будівничі… один “побудував” лікарню майбутнього, а чому цьому не замахнутись на університет.. ГАНЬБА..

Відповіcти

Напишіть коментар