12.6 C
Київ
26.04.2024
КОДА

Жителі Київщини мають право вільно обирати газопостачальників – голова КОДА

Жителі Київщини мають право вільно обирати газопостачальників. Вони можуть вирішувати це питання самостійно й не повинні запитувати дозволу на від’єднання, – на цьому наголосив очільник облдержадміністрації Василь Володін.

«Ніхто не може заборонити змінювати постачальника газу чи залякувати через це повним відключенням від мережі. Це абсолютно неприпустима ситуація. В Україні діє ринок газу, тому кожний житель Київщини може в будь-який змінити компанію на ту, яка пропонує більш вигідні умови. І попереджувати чи питати дозволу на це ні в кого не потрібно. Якщо ж надходять погрози чи залякування, слід обов’язково звернутись до поліції», – зазначив Василь Володін.

У Міністерстві енергетики України уточнюють, що поки триває зміна постачальника, споживачу не можна відключати газ.

Сам процес триває близько трьох робочих тижнів. У цей період контактувати зі старим постачальником не потрібно. Через шість тижнів старий постачальник має виставити остаточний рахунок за спожитий газ, який треба сплатити упродовж 10 днів після отримання. Якщо ж споживач не погоджується із таким рахунком, тоді питання вирішується в судовому порядку.

Зі свого боку новий постачальник має надіслати клієнту повідомлення щодо дати, з якої почне надходити природний газ. Для цього відведений 20-денний термін, однак деякі постачальники можуть повідомити про це швидше.

Якщо ж подані до заяви документи потребують уточнення, новий постачальник протягом п’яти робочих днів надішле споживачу відповідний письмовий запит. При цьому відсутність індивідуального газового лічильника не є перешкодою для зміни постачальника.

відсутність індивідуального газового лічильника не є перешкодою для зміни постачальника

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Фото з мережі Інтернет

Схожі записи

Депутати обласної ради обурені та вимагають від Склярова сесію

Від нового губернатора Київщини в облраді очікують ефективної роботи

На Київщини розкажуть про особливості вступної кампанії 2020 року

Напишіть коментар