12.1 C
Київ
23.04.2024
Біла Церква

На Київщині з’явився ресурсний простір для особливих дітей

В Білоцерківській школі №15, де впроваджується інклюзивне навчання, відкрили ресурсну кімнату для дітей з особливими потребами, – повідомляє пресслужба Білоцерківської міськради.
Як розповіла Крокус.ТВ директор школи Наталія Слободянюк, новостворена ресурсна кімната допоможе викладачам навчати дітей із різними нозологіями самостійності у приготуванні простих страв. Також тут є сенсорний стіл, який підкаже порядок приготування тої чи іншої страви, а таблички біля кухонних приборів допоможуть дотримуватися алгоритму їх використання та безпеки поводження.

На ремонт і оснащення ресурсної кімнати витратили близько 200 тис. грн. Кошти на ці роботи було виділено частково із освітньої субвенції на надання підтримки особам із особливими освітніми потребами, і частково – небайдужими білоцерківцями.

 

На даний час, в Білоцерківській школі №15 навчаються 50 дітей із особливими освітніми потребами. Загалом, Білоцерківська ЗОШ №15 – ДЮСОК працює в умовах інклюзивного навчання з 2000 року.

Це спеціальний простір для розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Білоцерківський проєкт реалізували за американською моделлю.

Облаштування кімнати тривало рік і витратили на таке ноу хау 200 тисяч гривень.

У залежності від потреб і можливостей учнів у кімнаті є все, щоб поєднувати інклюзивну освіту та індивідуальне навчання. Під наглядом викладачів діти можуть навіть готувати.

 

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Фото з сайту Крокус ТВ

Схожі записи

“Білоцерківвода” знову злила нечистоти у річку Рось

Актор Шон Пенн передав потужні генератори до Білої Церкви

Обласна рада профінансувала реконструкцію історичної вулиці у Білій Церкві

Напишіть коментар