10.6 C
Київ
23.04.2024
Кабінет міністрів

Для закріплення здобутків децентралізації потрібні зміни до Конституції – Чернишов

«Для забезпечення незворотності децентралізації, необхідно внести зміни до Конституції України», – заявив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов на засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування.

Найголовніше для ефективного завершення реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади  – це зміни до Конституції України, які закріплять досягнуті здобутки децентралізації, – підкресли в Міністр.

Найголовніше – це зміни до Конституції України, які закріплять досягнуті здобутки децентралізації, – чернишов

«Для забезпечення незворотності процесу децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування, закріплення досягнутих здобутків,  необхідно внести зміни до Конституції України. Вони мають бути спрямовані насамперед на гарантування матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування, можливості створення органами місцевого самоврядування районного та обласного рівня власних виконавчих органів. Важливо також переформатувати місцеві державні адміністрації в органи префектурного типу, основним завданням яких будуть здійснення лише державних функцій, а не самоврядних», – зазначив Олексій Чернишов.

Важливо переформатувати місцеві державні адміністрації в органи префектурного типу для здійснення лише державних функцій, а не самоврядних

Він висловив сподівання, що асоціації органів місцевого самоврядування будуть активними учасниками просування конституційних змін. Ми розраховуємо, що асоціації органів місцевого самоврядування будуть активними учасниками просування конституційних змін. Ми розраховуємо, що відповідний консенсус буде знайдено і в парламенті», – резюмував Міністр.

Ми розраховуємо, що відповідний

консенсус буде знайдено і в парламенті», – резюмував Міністр.

Нагадаємо, сьогодні Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив також на підтримці необхідності нарощення фінансового потенціалу громад за рахунок економічного розвитку кожної. Також очільник Мінрегіону озвучив проблемні питання функціонування районних рад.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

У Києві хочуть створити сквер імені Вахтанга Кікабідзе

Зеленський пояснив, чому підписав закон

У селищі Калита люди залишилися без стоматолога. ФОТО

Напишіть коментар