7.6 C
Київ
19.04.2024
Будівництво Українка

В Українці забудовник поскаржився голові району на жителів міста

Сьогодні в Обухівський РДА зібрали оперативну нараду з приводу, так званої, “суспільно напруженої ситуації в м.Українка”. Про нараду стало відомо з публікації на офіційному сайті Обухівської районної державної адміністрації.

Під такою тревожною назвою було приховано бажання одіозного забудовника Сергія Рубана з компанії “Укржитлоінвест” позбутися проблем з протестними настроями жителів мікрорайону “Сосновий” у місті Українка.

Крім забудовника Сергія Рубана, на нараді були присутні голова Обухівської РДА Олександр Гомон, голова Української ОТГ Олександр Туренко та представник поліції Обухівського районного управління.

1 травня в місті Українка

групою невідомих було

знищено паркан – сергій рубан

Як повідомив присутнім Сергій Рубан, “1 травня в місті Українка групою невідомих було знищено паркан, встановлений перед початком будівництва по вул.Сосновій. При чому вся акція була схожа на організований захід протесту проти забудовника ТОВ «Укржитлоінвест», зафіксований на відео і викладений в окрему групу у соцмережах”.

Раніше у фейсбуці було опубліковано відео Ірини Громозди на якому жителі Українки з обуренням розбирають будівельний паркан навколо невеличкої ділянки лісу поруч з дитячим майданчиком:

https://www.facebook.com/groups/Ukrainka.city/permalink/1431068193892351/

Відео визвало жваве обговорення мешканців Українки. Так, Kateryna Maksymenko ствержує, що “Ніколи жителі Соснової не погодяться на таку безумну забудову”. Сергій Синільник дописав, що “мешканці Українки проти забудови зеленої зони, проти хмарочосу перед вікнами на клаптику прибудинкової території”. Natalia Poznanska Mospan, впевнена, що іншого шляху немає: “Ось так потрібно вирішувати всюди , там де закони бездієві…”

Підтримує дії жителів Українки і голова ГО “Тримільський край” Євген Цяпенко, який вже кілька років протидіє планам забудовника Сергія Рубана нищити паркові зони в рідному місті: “Категорично підтримую дії жителів вулиці Соснової. Якщо наш обраний мер Александр Туренко, вибачте, сц*ть [боїться] не те щоб судитися, а просто щось сказати проти інтересів забудовника Сергія Рубана – слово має сказати Громада міста”.

На нараді ж в Обухівській РДА Сергій Рубан висловив здивування позицією поліції про невтручання у конфлікт між його компанією і активними жителями прилеглого мікрорайону, у якому і заплановано будівництво 16-ти поверхівки.

будівництво 16-ти поверхівки заплановано у парковій зоні поруч з дитячим майданчиком

Як стало відомо “Київському Регіону”, присутній на нараді голова Української ОТГ Олександр Туренко підтримав забудовника та теж висловив занепокоєння бездіяльністтю поліції, щодо невтручання у конфлікт з Громадою міста Українка.
голова Української ОТГ
Олександр Туренко підтримав забудовника
та висловив занепокоєння бездіяльністтю поліції, щодо невтручання у конфлікт

Представник поліції повідомив, що наразі, правоохоронні органи в межах своїх дій опрацьовують ситуацію, а також вирішується питання щодо кваліфікації дій невстановлених осіб та завданої ними шкоди.

Голова Обухівської районної державної адміністрації Олександр Гомон запропонував розібратися з цією конфліктною ситуацією безпосередньо самому забудовнику та представнику правоохоронних органів.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

За матеріалами прес-служби Обухівської РДА

Фото прес-служби Обухівської РДА та з мережі Facebook

Схожі записи

Екскерівника Держрибагентства Київщини Мухіна підозрюють у злочині

Верховний суд підтримав претензії обухівчанки до ДАБІ та забудовника

Ремонт мосту на трасі М-06 біля Василькова завершать до кінця року

Напишіть коментар