13.7 C
Київ
16.04.2024
Новини

У Києві СБУ вилучила контрабанду сильнодіючих речовин на 1 млн гривень

У Києві співробітники Служби безпеки України перекрили контрабандний канал ввезення до нашої країни сильнодіючих речовин. Інгредієнти використовували, зокрема, для виготовлення фальсифікованих ліків. Вилучено продукції на 1 млн грн.

 

За даними досудового слідства, нелегальний бізнес налагодив громадянин Австралії та троє його українських спільників. Зловмисники замовляли «товар» із-за кордону через служби поштового сервісу під виглядом товарів широкого вжитку. Оперативники спецслужби встановили, що ділки виготовляли і фасували підробки у кількох орендованих офісних приміщеннях, розташованих у Печерському і Солом’янському районах столиці.
Для реалізації товару зловмисники створили кілька спеціалізованих сайтів. Українським клієнтам товар доставляли кур’єри, за кордон, зокрема у країни ЄС і Великобританію, ділки відправляли поштовими відправленнями.
Кошти за підроблені препарати замовники перераховували на банківські картки зловмисників, а ті потім переводили їх у криптовалюту.
Під час проведення 14 обшуків за адресами проживання фігурантів кримінального провадження, в автотранспорті, в орендованих офісних приміщеннях правоохоронці вилучили:
– устаткування для виготовлення пігулок і ампул, голограми;
– кількасот кілограмів речовин, з яких виготовляли фальсифіковані лікарські засоби;
– банківські картки, засоби зв’язку і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.
За оцінками експертів, вартість сировини за цінами чорного ринку становить приблизно 1 млн грн
Наразі тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо оголошення підозри фігурантам провадження за ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Перевіряється причетність зловмисників до інших кримінальних правопорушень.
Викриття оборудки проводилось під процесуальними керівництвом Київської обласної прокуратури.
Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

На Донеччині Порошенко передав десантникам потужні бронемашини

У Гостомелі не дозволили зіпсувати новорічне свято

На Центренерго повністю оновлено правління

Напишіть коментар