12.6 C
Київ
26.04.2024
Бориспіль

У Борисполі зафіксували порушення на виборчих дільницях

У Борисполі голова виборчої комісії забрала бюлетені з собою.

Про це у коментарі “Прямому” заявив кандидат в депутати до Бориспільської міської ради від партії “Європейська Солідарність” Дмитро Сулима.

“Проблема в тому, що голова та секретар виборчої комісії, яка знаходиться у місті Бориспіль у восьмій школі, залишились удвох зі всієї комісії, і бюлетені з протоколами залишилися в них. Тому питання – що можуть зробити посадові особи, коли вдвох залишаються, – це є грубим порушенням Виборчого кодексу”, – повідомив Сулима.

Він зазначив, що в таких умовах дуже легко спотворити результати виборів.

“І для того, щоб вплинути на результати, достатньо в будь-який бюлетень внести хоча б одну помітку. І вже надалі при повторному підрахунку голосів будуть виникати неточності, і результати можна спотворити – занизити або завищити рейтинг будь-якої партії. І результати виборів будуть спотворені”, – підкреслив кандидат у депутати.

Дмитро Сулима також  зазначив, що наразі у руках  голови дільниці перебувають бюлетені від багатьох дільниць.

“Там перебувають бюлетені до Київської обласної ради, до Бориспільської районної ради, до Бориспільської міської ради і на бориспільського міського голову. Тому, маючи доступ до цих бюлетенів, можна зробити що завгодно на цих дільницях. І ця дільниця не одна – їх кілька по городу. Тому ми змушені були оперативно втрутитись, приїхати на дільницю”, – резюмував Сулима.

Кандидат у депутати також  повідомив, що з  усього складу комісії з  бюлетенями працювали тільки двоє, які після появи поліції вирушили у невідомому напрямку.

“На своє здивування, ми виявили, що з комісії, яка складається з 18 осіб, присутні лише двоє – голова та секретар. Коли ми почали викликати слідчо-оперативну групу, ці дві особи занервували, швиденько схопили мішки і почали виносити їх на вулицю. Коли вони їх виносили, ми, звісно, вийшли за ними”, – додав Сулима.

Він також зазначив, що на певний період бюлетені залишались без нагляду, що також  суперечить Виборчому кодексу України.

“І в цей час, коли голова, секретар і я зі ще одним кандидатом знаходились на вулиці, за нами вийшли поліцейські. Тобто фактично бюлетені залишились без будь-якого нагляду. Надалі ці дві особи повернулися, залишивши нас з поліцією біля цих бюлетенів, і знову-таки добрали, що їм не вистачало, сіли в машину і, в порушення Виборчого кодексу, поїхали”, – резюмував Дмитро Сулима.

Нагадаємо, у Вінниці людям платили по 200 гривень за голоси за кандидата в мери міста від “Слуги народу” Сергія Борзова.

У Закарпатській області до підрахунку голосів на одній з виборчих дільниць долучилася кандидатка на посаду сільської голови.

У Луганській області зафіксовано випадки відмови хворим на COVID-19 виборцям у голосуванні на місцевих виборах.

Станом на 22:00 активність виборців на місцевих виборах у неділю, 25 жовтня, становила 36,98% за підсумками обробки 98,65% інформації від територіальних виборчих комісій.

Схожі записи

Юна школярка з Борисполя здобула перші місця на чотирьох музичних фестивалях

У Борисполі на Різдво людей розважатимуть патрулем поліції

Укрзалізниця збільшила вартість квитків на електричку до Борисполя

Напишіть коментар