7.1 C
Київ
18.04.2024
Кримінал Поліція Тараща

На хабарі затримано мера Таращі Валерія Валієва

Посадовець вимагав та отримав від підприємця тисячу доларів США.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області Національної поліції України спільно з прокуратурою Київської області викрили мера Таращі Валерія Валієва у корупційній діяльності.

Якщо громадяни хотіли, аби їх заяви про вирішення різних питань були розглянуті позитивно, вони повинні були зробити певні «внески». За певну винагороду міський голова обіцяв посприяти у їх вирішенні.

Під час слідчо-оперативних заходів правоохоронцями було задокументовано факт вимагання з підприємця однієї тисячі доларів США неправомірної вигоди за видачу дозволу на розташування тимчасової споруди на території міста. Зокрема, винесення та розгляд цього питання на сесії на користь громадянина.

У середу, 4 березня, оперативники спільно з прокурорами затримали міського голову Валерія Валієва під час одержання другої частини неправомірної вигоди – 500 доларів США.

На підтвердження виконання своїх обіцянок посадовець передав громадянинові відповідне рішення сесії.

Раніше було задокументовано факт одержання ним першого «траншу».

Міського голову затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

#київщина #корупція #хабар #новини #департаментстратегічнихрозслідувань #поліція

Схожі записи

У центрі Переяслава зрізали 50-річні ялинки

На суді про вбивство дитини депутата Київщини показали звідки стріляв кілер

Митниця Київщини виявила у старому годиннику контрабандні нагороди 

Напишіть коментар