2.6 C
Київ
20.04.2024
Волонтерство Суспільство

Марусі Звіробій з Васильківщини повідомили про підозру

Волонтеру, добровольцю і блогерці Марусі Звіробій із Васильківщини (справжнє ім’я Олена Самбул (Біленька)) слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у погрозі вбивством Президенту України, вчиненій у зв’язку із його державною діяльністю (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України).

Хоча у ДБР прізвища громадянки, якій повідомили про підозру, не вказується, однак, як випливає з даних слідства, йдеться про блогерку і волонтерку Марусю Звіробій, у помешканні якої в смт Калинівка Васильківського району 28 листопада слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук.

«Слідством встановлено, що підозрювана, діючи за попередньою змовою групою осіб з народним депутатом України, 26 жовтня 2019 року, перебуваючи у одній з кав’ярень Львова, під час онлайн-трансляції спільного відеозвернення через соціальну мережу Facebook та відеохостинг YouTube, висловила усні погрози вбивством щодо президента України Зеленського В.О. у зв’язку з його державною діяльністю», – йдеться в повідомленні.

Депутатка Верховної Ради з фракції «Європейська солідарність» Софія Федина для вручення письмового повідомлення про підозру до відомства не з’явилась. А на своїй фейсбук-сторінці 5 лютого зазначила: «Чому так важливо саме завтра, 6 лютого, показово вручати підозру мені та Маруся Звіробій? Бо так переживають за президента? Ні. Завтра (6 лютого – ред.) має бути голосування по землі, і вони всіма можливими способами намагаються відволікти увагу небайдужої спільноти від спроб тотального дерибану землі сільськогосподарського призначення.

За матеріалами сайту «Васильков. Info”

 

Схожі записи

Зміна оператору газорозподілу на Київщині: як тепер сплатити і передати показники по “Київоблгаз”

Купівлю квартир для військових у Борисполі здійснили з порушеннями

На Бориспільщині відбудеться Кубок Київської області з футболу

Напишіть коментар