6.7 C
Київ
19.04.2024
Будівництво Кримінал

Суд постановив заарештувати осіб, які незаконно заволоділи майном ЖК “Чайка”

Києво-Cвятошинським районним судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою трьом особам, які протиправно заволоділи майном двох підприємств, спричинивши збитки понад 55 млн гривень, повідомляє Прокуратура Київської області.

Вказаних осіб взято під варту безпосередньо у залі суду із правом внесення застави на загальну суму 28 млн гривень. Встановлено, що вказані громадяни за попередньою змовою шляхом вчинення правочинів із використанням підроблених документів та печаток протиправно заволоділи майном двох підприємств в с. Чайки Києво-Святошинського району.

Їх дії кваліфіковано за ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 206-2 КК України та, у разі доведення вини осіб, останнім загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Житловий комплекс «Чайка», який розташований всього в декількох кілометрах від Києва в селі Чайки, розвивається вже 12 років. Масштабний проект на майже 5 тисяч квартир, з 2006 року реалізує компанія-девелопер ТОВ «ОМОКС» Олексія Кулагіна. Не так давно в ЗМІ з’явилася інформація про спробу блокування рахунків «ОМОКС» (або навіть про їх арешт) і це не на жарт схвилювало приватних інвесторів «Чайки».

Виконавчий директор Антирейдерського союзу підприємців України, Андрій Семидідько в своєму розпорядженні має всі докази того, що атаку, на підприємства Олексія Кулагіна, здійснює організована група осіб, через спірне, рейдерський рішення судді Печерського суду м.Києва. А рейдери ніхто інші, як колишні партнери забудовника: “Головна мета атаки пов’язана з будівництвом «Чайки» лише за формальними ознаками. Справа в тому, що навесні 2009 року підприємство «ОМОКС» розробило, привернуло інвестиції і реалізувало проект будівництва інженерної інфраструктури для розвитку південно-західного регіону України. Простіше кажучи, Кулагін побудував і підключив до київських міських комунікацій водо- і газо-проводи, зливові колектори, каналізацію, лінію ЛЕП з Хмельницької АЕС і багато іншого. Тобто, створив основу для розвитку житлового масиву Чайки”.

 

Ці комунікації здатні обслуговувати потреби цілого міста з населенням понад 300 тисяч осіб і фактично стали фундаментом для подальшої забудови і розвитку села Чайки і околиць на довгі роки вперед. У 2013 році всі ці гідротехнічні споруди були передані місцевій громаді, обласним службам, а технічна документація є власністю розробника – «ОМОКС». Іншими словами, «ОМОКС» – є ключ до подальшої забудови місцевості, так як підприємство Олексія Кулагіна володіє технічними параметрами підключення до інженерних мереж для забудовників. Понад 500 гектар незабудованих земель з повним циклом інженерної інфраструктури – це величезний потенціал для потужного фінансового потоку в масштабне будівництво, – додає Андрій Семидідько.

 

#КиївськийРегіон  #Чайка

Схожі записи

На суді про вбивство дитини депутата Київщини показали звідки стріляв кілер

Вбивство 5-річного хлопчика у Переяславі: Суд ухвалив повторну балістичну експертизу

Чиновника з Фастова будуть судити за махінації з землею

Напишіть коментар