7.6 C
Київ
19.04.2024
Переяслав Селищна рада Суспільство

Суд підтримав право чоловіка на пай у справі проти Гайшинської сільської ради

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області в склад головуючого судді Опанасюка І.О. розглянув справу №373/2117/19 за позовом Соловей Віталія Володимировича до Гайшинської сільської ради про визнання права власності на спадкове майно та визнання права власності на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 2,511 га, що розташована на території Гайшинської сільської ради Переяслав-Хмельницького району.

За життя ОСОБА_3 склала заповіт, за яким все своє майно заповіла – позивачу Соловей Віталію Володимировичу. Вказаний заповіт до теперішнього часу не скасовувався та не змінювався. Інших спадкоємців за законом чи за заповітом, в тому числі й таких, які мають право на обов`язкову частку у спадщині, немає.

Суд прийняв до уваги подані позивачем докази, на підставі яких встановлені обставини справи, та вважає їх належними, допустимими, достовірними, а їх сукупність достатньою для встановлення обставин, що мають значення для справи.

З врахуванням вищезазначеного, суд дійшов висновку, що нездійснення спадкодавцем державної реєстрації права власності на будинок не позбавляє його спадкоємців права на нього, як частину спадкового майна, та оформлення такого права відповідно до вимог закону. Згідно зі ст. 1268 ЦК України спадкоємець за заповітом чи за законом має право прийняти спадщину або не прийняти її. Незалежно від часу прийняття спадщини вона належить спадкоємцеві з часу відкриття спадщини.

Оскільки представник відповідача позов визнав, визнання позову не суперечить закону та не порушує прав, свобод чи інтересів інших осіб, суд приходить до висновку про задоволення позову в повному обсязі на підставі ч.4 ст. 206 ЦПК України.

На підставі викладеного суд ухвалив позов Соловей Віталія Володимировича до Гайшинської сільської ради про визнання права власності на спадкове майно – задовольнити.

#КиївськийРегіон #Гайшин #Переяслав

Фото: Анатолій Брік

Схожі записи

Завтра в аеропорту «Бориспіль» відбудеться прощання із українцями, загиблими в авіакатастрофі в Ірані

Постраждалим від війни дітям Київщини допоможуть психологи на Прикарпатті

Переяславські школярі стали чемпіонами України зі спортивного водного туризму

Напишіть коментар