12 C
Київ
27.04.2024
Бориспіль Міська рада

Секретар міськради Байчас закликав не розхитувати ситуацію у Борисполі. ВІДЕО

Депутат фракції ПП “Голос” у Бориспільській міськраді Сергій Кулик вважає, що секретар міськради Владислав Байчас тиждень тому припинив повноваження мера Борисполя та вимагає невідкладного призначення позачергових виборів, – йдеться у зверненні депутата, яке є у розпорядженні “Київського регіону”.

Хронологія скандальних подій у владі Борисполя розпочався, коли у вересні, обраний на посаду міського голови, Володимир Борисенко вступив до лав ЗСУ та видав наказ, в якому управління містом поклав на свого заступника Віталія Горкуна.

Секретар Бориспільської міської ради Владислав Байчас, в свою чергу, видав розпорядження, в якому повідомив, що він приступає до здійснення повноважень міського голови на час мобілізації чинного голови Володимира Борисенка.

Заступник мера Віталій Горкун продовжує вважати, що секретар міськради Владислав Байчас захопив владу у Борисполі. Про це він заявив виданню Кореспондент.net та поскаржився голові Київської ОВА, правоохоронним органам, Мін’юсту та Генеральному прокурору України.

“Київський регіон” запитав безпосередньо у Владислава Байчаса про шляхи вирішення ситуації, яка склалася у Борисполі. ВІДЕО:

Далі пряма мова Владислава Байчаса:

“Зараз в інтернеті ходять чутки, що я захопив владу у місті Бориспіль. Хочу наголосити, що у нас є діючий міський голова, мер нашої громади – це Володимир Борисенко. Оскільки він вступив до лав ЗСУ, він не може виконувати свої повноваження. Згідно законодавства, його повноваження виконує секретар міської ради, тобто я. Цю посаду я вже займаю три роки. Закон визначає лише одну посадову особу, яка може виконувати обов’язки мера. Це – секретар ради. У нас немає ні першого заступника мера, ні другого, ні третього. У нас усі заступники рівні. Жоден закон не вповноважує заступника виконувати повноваження міського голови. Я закликаю не розхитувати ситуацію у цей нелегкий час. У нас зараз війна. Ми вже зайшли у справжню зиму і у нас дуже багато питань, які треба вирішувати, а не займатися політикою”.

В цей час діючий міський голова Володимир Борисенко дещо заспокоює ситуацію, заявивши у своєму відео, що “у Борисполі функціонує і виконавчий комітет, і міська рада”, а “найважливіше зараз – допомога ЗСУ в боротьбі за перемогу, а для міста – ще й підготовка до зими. Не відволікайтеся на будь-які міжусобиці. Усе покаже й розставиться на свої місця лише час. Працюємо разом, заради громади й України”.

Мер та секретар міськради Борисполя вважають

пріоритетом для міста підготовку до зими

Варто відзначити, що заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Віталій Горкун також був представником політичної партії «Голос» і судячи з усього має значний вплив на своїх колишніх однопартійців.

Схоже, що у нагнітанні конфліктної ситуації зацікавлені, перш за все, представники політичної партії «Голос», які не хочуть втрачати вплив на вирішення питань у Борисполі.

До відстоювання абсурдної, на наш погляд, позиції, що керувати містом може не обрана на виборах людина, а будь-хто зі сторони, аби лише подобався меру підключили навіть народного депутата України Ярослава Юрчишина, якого ми у редакції щиро поважаємо.

Ці факти дають можливість зрозуміти, чому стільки представників цієї партії зосередили свої зусилля на утриманні заступником міського голови Віталієм Горкуном влади в місті. Хлопці готуються до виборів?

Підписуйтеся на наші новини:

Підписуйтеся на наші новини:

 

Схожі записи

Секретар міськради Борисполя досі займає кабінет голови Бориспільської райради – Горковенко

В Українці міськрада залишила дітей без новорічних подарунків

У Борисполі виставлено на продаж будівлю місцевої поліклініки

Напишіть коментар