10.6 C
Київ
23.04.2024
Державна прикордонна служба Суспільство

Спецслужбам нарешті відкрито доступ до системи «ШЛЯХ»

Укртрансбезпека нарешті відкрила правоохоронцям доступ до заявок на перетин кордону в системі «ШЛЯХ» – повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

І хоч у Міністерстві і заявляють, що “це рішення є частиною роботи рамках боротьби з корупцією через систему «ШЛЯХ» та покращення ефективності співпраці з правоохоронним органами”, виникає логічне питання, чому це не було зроблено набагато раніше.

Тепер детективи Державного бюро розслідувань, Служба безпеки України, Національна поліція та інші правоохоронні органи отримають давно необхідний доступ до заявок в системі «ШЛЯХ».

До цього Укртрансбезпека надавала інформацію виключно за запитом

Зокрема, з квітня 2022 року Укртрансбезпека отримала та надала інформацію лише стосовно 218 запитів від правоохоронних органів щодо громадян призовного віку. За таких умов дані могли оброблятися протягом декількох днів. Відкриття доступу для правоохоронців дозволить обробляти дані за лічені хвилини.

“ШЛЯХ” надає можливість виїзду водіям

вантажівок та волонтерам призовного віку

Через систему «ШЛЯХ» ліцензовані перевізники, органи влади різних рівнів можуть подати заявки на право перетину державного кордону України ще з березня 2022 року.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Кількість депутатів на Київщині зменшиться у 5 разів

Генеральний план села Петропавлівська Борщагівка скасовано Верховним судом України

Київоблгаз просить повідомляти про мітки на газопроводах

Напишіть коментар