2.1 C
Київ
20.04.2024
Агресія росії Київський регіон Служба безпеки України

Затриману на Київщині колаборантку засуджено до 8 років

Засуджених ворожих поплічників співробітники СБУ затримали у ході спецоперацій на території Київської і Донецької областей, – повідомили у пресслужбі відомства.

Дівчину-зловмисницю затримано контррозвідкою СБУ на Київщині. Після початку повномасштабного вторгнення вона фіксувала місця дислокації ЗСУ у столиці та надсилала відповідні локації агресору через закритий Телеграм-канал.

Також тюремне ув’язнення отримав мешканець Покровська, який передавав російській спецслужбі відомості про переміщення української військової техніки. Ще одного злочинця затримано у деокупованому Лимані – саме за його наводкою окупанти обстріляли обласну травматологічну лікарню та місцеву школу. Четвертий засуджений російський колаборант намагався виявити та передати агресору координати бойових позицій реактивних артилерійських систем HIMARS.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисників винними за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 7 ст. 111-1 – Колабораційна діяльність;
  • ч. 3 ст. 114-2 Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану.
Ви теж подумали те що і ми?

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

У Київській облраді намагаються врятувати комунальні медзаклади

Таке можливо лише в Україні? Скандальна споруда у Бишеві. ВІДЕО

Староста селища на Київщині виявився колаборантом

Напишіть коментар