11.5 C
Київ
26.04.2024
Агро Бровари Міська рада

У Броварах назріває черговий земельний скандал

На завтрашню сесію Броварської міськради виносяться кілька питань, одне з них стосується скандальної ділянки у 242 гектари, яка розташована у Княжицькому старостинському окрузі.

Завтра 23 лютого на сесію виноситься проєкт рішення, де в одному з підпунктів просять у депутатів міськради надати згоду сільськогосподарському ТОВ «Нова Україна» на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель площею 241,7 га на території Броварської громади.

Сірі схеми навколо цієї землі

почалися ще у 1992 році

Сірі схеми навколо цієї землі почалися ще у 1992 році, коли радгосп імені Кірова зборами уповноважених було реорганізовано на самостійне колективне сільськогосподарське підприємство “Нова Україна”, а на початку 1994 року Фонд держмайна України ратифікував своїм наказом таку реорганізацію та призначив “Нову Україну” правонаступником радгоспу ім. Кірова.

чому цю землю

не роздали пайовикам – невідомо

Пізніше, як  стверджується у матеріалі видання kievvlast, самостійне колективне сільськогосподарське підприємство “Нова Україна” було доведено до банкрутства та реорганізовано вже у сільськогосподарське ТОВ “Нова Україна”, яке стало претендувати на права користування всіма землями бувшого радгоспу.

Насторожує поспіх, з яким важливі для громад земельні питання намагаються вирішити під час війни. Резонансу питанню, яка виноситься завтра на сесію, додає той факт, що згідно даним opendatabot, бенефіціаром компанії ТОВ “Нова Україна” є діюча депутатка Броварської міськради” Олена Дудар.

У коментарі “Київському регіону“,  Олена Дудар зазначила, “що СГТОВ “Нова Україна” відповідно до акту на право постійного користування землею виданого в 1994 році отримало в постійне користування декілька ділянок загальною площею 241,7 га в межах Княжицької сільської ради Броварського району. Це право по частині земельних ділянок за ініціативою СГТОВ було припинено. Проте, частина земельних ділянок згідно акту залишилася в користуванні. Відповідно до Закону України “Про землеустрій” було ініційовано проведення інвентаризації з метою виготовлення технічної документації та подальше врегулювання земельних відносин”.

Однак, у своєму відео бувший секретар міськради Сергій Богуцький зазначає, що “згідно з постановою Вищого господарського суду України в справі №911/2997/16 від 12.09.2017 р. та в справі № 911/2403/16 від 27.09.2017 р., встановлено, що СГТОВ «Нова Україна» не є правонаступником КСП «Нова Україна» щодо земельної ділянки 241,7 га, відтак до нього не перейшло будь-яких прав на цю землю. У тому числі, право постійного користування, що було в КСП”.

прийняття проєкту на сесії

під великим питанням

На даний момент у редакції “Київського регіону” є інформація, що у цього проєкту на сесії будуть складнощі і його прийняття під великим питанням.

Київський регіон” поцікавився, яке використання цієї землі планується, якщо ж все-таки депутати погодять проєкт. На це Олена Дудар відповіла, що: “Поки що не має жодних планів, оскільки тільки після інвентаризації буде зрозуміло, які ділянки залишилися в користуванні. В акті на право постійного користування їх надано для ведення господарської діяльності”.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Від Президента України вимагають повернути винагороду військовим

Схожі записи

В Українці політик обурився фактом продажу товару без чеку

МОЗ розвиває амбулаторну реабілітацію на Київщині

Повідомлено про підозру депутату Вишгородської районної ради

Напишіть коментар