12.6 C
Київ
24.04.2024
Волонтерство Суспільство

Благодійний проєкт допоміг жінкам розпочати власну справу

Минулої осені тридцять дві жінки з Києва та тринадцять з Василькова отримали фінансування для старту власної справи у рамках проєкту #SOSДіти, – повідомляє телеграм-канал «Київський регіон».

Допомагати жінкам, які постраждали через війну, ставати впевненішими у собі та економічно сильнішими взялися всеукраїнська благодійна організація “Конвіктус Україна” та СОС “Дитячі Містечка”. Фахівці провели 5 тренінгів “З основ ведення власної справи та розробки бізнес-планів”, а потім підтримали 45 бізнес-планів. Кожна з учасниць проєкту отримала близько 14 тисяч грн.

Фахівці підтримали

45 бізнес-планів

Сьогодні ми розповімо про успіхи чотирьох героїнь, які займаються оформленням подарунків, шиттям, випічкою та вирощуванням городини.

Ірина Харченко
«Мені завжди подобалися кульки, але мені їх чомусь ніхто ніколи не дарував», – з посмішкою розповідає Ірина Харченко, учасниця тренінгу «Основи ведення власної справи та розробка бізнес-планів».

Ірина розпочала мінібізнес ще у Харкові, де жила з 2016 року, адже тікала від війни з Торецька на Донеччині. Спочатку у подарунок на своє 30-річчя купила обладнання, щоб робити собі кульки. Пізніше друзі почали просити, аби створила їм святкову атмосферу, а потім коло клієнтів розширилося.

У Києві, куди родина переїхала торік через російську військову агресію, Ірина побачила оголошення про тренінг та вирішила взяти участь. Написала бізнес-план під назвою: «Не тримай зла – тримай кульку!». За отримані кошти закупила матеріали та інвентар, а асортимент доповнила боксами із солодощами. Нині Ірина проходить курси SMM, адже хоче знаходити клієнтів у соцмережах.

Світлана
Світлана обожнює шити і займається цим вже 20 років. Дізнавшись про тренінг, багатодітна мама з Києва вирішила взяти участь, бо дуже хотіла розвиватися. Написала бізнес-план, його підтримали, жінка отримала гроші. За мінігрант Світлана придбала плоскошовну швейну машинку.

«Завдяки цій машинці стало простіше шити трикотажні та стрейчеві тканини. Шви стали практичнішими й не рвуться при розтягуванні», – розповідає Світлана. «За місяць вдалося на новій машинці пошити вже 14 виробів, ще частина у черзі через постійні відключення світла», – додає жінка.

Світлана відчуває неабияку підтримку сім’ї. Старші доньки, наприклад, закуповують фурнітуру й тканини, вирізають деталі по лекалах. Жінка мріє відкрити власне ательє з пошиття та ремонту одягу, де буде колектив на 3-4 майстрині.

Юлія Рослякова
«На тренінгу мене так захопив обмін ідеями та загальна атмосфера, що у пам’яті виринули приємні відчуття від справи, яка надихає», – ділиться враженнями інша героїня – Юлія Рослякова.

Про навчання дізналася, коли їй зателефонували із соцзахисту та запропонували взяти участь. Юлія згадала, як їй подобається пекти й що колись мріяла зробити це власною справою.
«Відчуття, коли ти пробуєш нові рецепти та з цікавістю спостерігаєш, що виходить – неймовірні», – розповідає Юлія.

За кошти, які отримала від проєкту, купила замішувач тіста та духовку. Тепер жартує, що це її найвідданіші помічники. Юлія вже показує свою випічку на майстер-класах та вечірках. В планах – створити та розвивати сторінку у соцмережах, де буде ділитися рецептами та знаходити нових клієнтів. А також розвивати напрям кето-випічки – це корисні низьковуглеводні смаколики.

Ольга
Ольга з родиною займається вирощуванням овочів та ягід на продаж. Робота не завжди легка, адже до участі у проєкті все обробляють руками. Працюючи на землі, Ольга мріяла про сільськогосподарську техніку, яка допоможе полегшити роботу та з часом масштабуватися.
Складаючи бізнес-план, жителька Київщини вірила, що у неї все вийде.

І справді – захистила свій проєкт й отримала кошти, за які вона купила мотоблок. Це великий помічник, який допоможе масштабуватися та полегшити роботу на землі. «А ще в новому сезоні я планую вирощувати лаванду, щоб подарувати цьому світу більше краси», – мріє Ольга.

У редакції “Київський регіон” радіють, що українські жінки продовжують розвиватися, мріють досягати більшого. І головне – знаходяться ті, хто може їх у цьому підтримати.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

Постраждалим від війни дітям Київщини допоможуть психологи на Прикарпатті

У Переяславі розмістили вуличні шафи з теплим одягом

У Таращі задоволені співпрацю з польською благодійною організацією

Напишіть коментар