7.8 C
Київ
21.04.2024
Біла Церква Служба безпеки України

У Білій Церкві на російського пропагандиста працювали двоє агентів

Кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували прокремлівську «фабрику тролів» у Києві, які поширювали у соцмережах заклики на підтримку збройної агресії проти України та виправдовували воєнні злочини російських окупантів, – повідомляє телеграм-канал Київський регіон з посиланням на відео пресслужби ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Як першоджерело інтернет-агенти використовували Телеграм-канал московського пропагандиста Юрія Подоляки – російського блогера, який нараховує більше ніж 2,7 млн підписників. «Тролі» поширювали його публікації через репости або під виглядом «власних» публікацій у соцмережах.

ВІДЕО:

Підривну діяльність організували

двоє жителів білої церкви

Комп’ютерне обладнання для проведення «інформударів» та комунікації з російськими кураторами встановили у власних помешканнях в столиці та Білій Церкві.

Щоб збільшувати чисельність «аудиторії», використовували сотні бот-акаунтів, від імені яких поширювали і коментували дописи з російською пропагандою. Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили мобільні телефони і комп’ютери із доказами злочинних дій.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили двом фігурантам з Києва про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

“Київський регіон” вже розповідав, що в Українці спалено автомобіль депутатки міськради міста.

У продовження нашої ексклюзивної теми підтоплення осель мешканців Ржищева, маємо інформацію, що співробітники ДСНС спробували відкачувати воду.

 

 

Схожі записи

Російського агента виявили у навчальному закладі Києва

Коронавірус у Білій Церкві. Місцеві медики провели навчання

У Білій Церкві розробили алгоритм дій у найпоширеніших ситуаціях, які можуть виникнути під час карантину

Напишіть коментар