8.7 C
Київ
18.04.2024
Прогноз погоди КИЇВСЬКОГО РЕГІОНУ

Прогноз погоди на вихідні: від спеки до грози

Погода цього вікенду, за даними Sinoptik.ua, обіцяє бути різноманітною. У більшості областей країни пройдуть дощі з грозами, а в деяких регіонах погода буде нетипово спекотною.

Народні прикмети та вірування

Якщо 23 або 24 липня у вашому регіоні пройде дощ із грозою, не гайте час і виїжджайте на риболовлю — вона має бути дуже вдалою! І побіжно придивіться до жаб на березі: якщо вони активно стрибають, найближчим часом бути гарній погоді.

Ясна погода в Ольжин день, 24 липня, за спостереженнями наших предків, обіцяє багатий урожай зернових.

Погода на сьогодні – суботу 23 липня

У суботу спекотна сонячна погода очікується в Житомирській, Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській, Волинській, Вінницькій, Одеській та Миколаївській областях — +29…+32 °С. Ще спекотніше буде в Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях — +32…+34 °С. Ну а жителям Закарпатської області варто хоча б морально підготуватись до екстремальних +34…+36 °С.

У решті регіонів України температура не вийде за межі кліматичної норми. Так, у центральних та південно-східних областях термометри покажуть +26…+28 °С, на Півночі, Харківщині та Полтавщині — +25…+27 °С. Уночі температура повітря становитиме +14…+16 °С. Лише на Закарпатті навіть після заходу сонця очікується щонайменше +18…+20 °С. У Донецькій та Луганській областях пройдуть дощі з грозами за денної температури +22…+24 °С та нічної — +12…+14 °С.

Погода в неділю 24 липня

Терпимо спекотно в неділю буде у Закарпатській, Житомирській, Вінницькій, Дніпропетровській та Одеській областях — +28…+31 °С. У Кіровоградській та Черкаській областях очікується +31…+33 °С, у Миколаївській — +32…+34 °С. В інших регіонах прогнозується типова для кінця липня погода: +24…+26 °С — у західних областях, +29…+30 °С — на Півночі та в Центрі, +27…+29 °С — на Сході. Дощі з грозами пройдуть майже по всій правобережній Україні, а також на Чернігівщині.

Погода в понеділок 25 липня

Спекотна погода на початку тижня утримається на Закарпатті (до +32 °С), в Івано-Франківській та Одеській областях (до +29 °С). На Заході буде ясно, а от одеситам обіцяють грозу. Дощі пройдуть у південно-східних, північних та центральних областях. Денна температура тут становитиме близько +27 °С. У Києві також очікуються дощі, максимальна температура повітря становитиме +25 °С. Уночі стовпчики термометрів покажуть +13…+15 °С у західних регіонах та +17…+19 °С — в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Не забувайте дбати про здоров’я!

У ніч із п’ятниці на суботу очікується незначна магнітна буря. Лікарі радять пити більше води і поменше солити їжу, щоб в організмі не затримувалася волога. А ще обов’язково добре виспіться суботнім ранком і відмовтеся від активних занять спортом до неділі. Алергікам варто бути пильними особливо. На всій території України зберігається висока концентрація пилку трав.

 

Схожі записи

На вихідних Київщину очікують ясні дні та нічні морози

Липень наостанок прогримить на Київщині грозами

Київщина готується до осінньої прохолоди

Напишіть коментар