11.5 C
Київ
25.04.2024
Новини Прогноз погоди КИЇВСЬКОГО РЕГІОНУ

Погода для всіх видів зимового відпочинку буде комфортною

На українських гірськолижних курортах цього тижня сонячних днів не передбачається. Але загалом погода для всіх видів відпочинку буде комфортною — помірно морозною, без різких температурних перепадів, з дрібним снігом та легким вітром.

Погода в Буковелі

Найближчого тижня у Буковелі, за даними Sinoptik.ua, встановляться помірні морози. Вдень термометри показуватимуть -5–8 °С, уночі — до -12–13 °С. Небо над Карпатами майже постійно буде затягнуте хмарами. Натомість обійдеться без штормових попереджень: швидкість вітру становитиме близько 2–5 м/с (лише 20 січня можливе посилення вітру до 6–6,2 м/с). Ну, а дрібний сніг падатиме практично щодня — то час від часу, то з ранку і до пізнього вечора. При цьому висота снігового покриву досягає 50 см у нижній частині схилу та 70 см угорі.

Погода в Славському

У Бескидах середня денна температура протягом найближчих семи днів становитиме -5–8 °С. Уночі стовпчики термометрів опустяться до -9–10 °С. Сонце з’явиться з-за хмар на Водохреще, проте після 19 січня погода у Славському буде хмарною. На туристів чекають щоденні снігопади — дрібний сніг падатиме з різною інтенсивністю протягом усього дня. Тиждень буде не дуже вітряним, у середньому — 2,3–5 м/с. Виняток становитиме лише перша половина 20 січня — будьте готові до помірного вітру до 7,7 м/с (з поривами до 19 м/с). Висота снігового покриву найменша серед українських гірськолижних курортів — лише 13–14 см. Проте очікується, що до 20–21 січня цей показник збільшиться до 20–21 см.

Погода на Драгобраті

Тут на висоті 1300–1700 м над рівнем моря трохи холодніше, ніж на інших карпатських курортах, але в цілому прогноз погоди на тиждень кардинально не відрізняється. Вдень стовпчики термометрів покажуть -7–10 °С, уночі — до -13 °С. Вітер слабкий — від 0,3 до 4,4 м/с. За даними Sinoptik.ua, у найбільш «вітряний» день (20 січня) очікується вітер швидкістю до 5,4 м/с (можливі пориви до 10–12 м/с). Висота снігового покриву на Драгобраті досягне 131–133 см.

Сніголавинна небезпека

Цього тижня висока ймовірність сходження снігових лавин при найменших навантаженнях збережеться у високогірних районах Івано-Франківської області та на сході Закарпаття. Помірна сніголавинна небезпека прогнозується у середньогір’ї Львівщини та в горах Чернівецької області.

 

Схожі записи

Найближчі вихідні на Київщині у розпалі бабине літо

У Василькові поліція шукає маніяка: полює на дівчат

Відновлено сполучення між Києвом та Полтавою. Відео

Напишіть коментар