9.6 C
Київ
16.04.2024
Боярка Кримінал Тексти

Суд випустив на свободу водія, який у Тарасівці збив на смерть 13-річну Аню Шевчук

Полтавський апеляційний суд випустив на свободу водія Станіслава Сторожика, який 3 роки тому у Києво-Святошинському районі збив на смерть 13-річну Аню Шевчук, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на www.tsn.ua.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 22 червня 2017 року в селі Тарасівка під Києвом. Сестри Аня та Олена Шевчук з велосипедом переходили перехрестя, коли молодшу сестру збило авто. Дитина відлетіла на кілька метрів.

За кермом ВАЗа перебував 47-річний Станіслав Сторожик. За словами очевидців, після зіткнення він поводився неадекватно, кричав на людей і кидався на маму школярки, яка прибігла на місце ДТП зі словами: “Іди, дурепо!”

Родині загиблої Ані знадобилося три роки, щоб добитися справедливого покарання для водія. За словами рідних дівчинки, 2 місяці слідчий не визнавав потерпілою матір загиблої дитини, а свідчення старшої сестри переписувалися 7 разів.

За словами адвокатки родини Ганни Чернецької, під час слідства було допущено чимало помилок: “Абияк зроблено схему ДТП. Не було навіть відображено місце розсипу скла з фари машини Сторожика, адже воно свідчить про місце зіткнення. У водія не було взято аналіз на наркотичні речовини, хоча інструкція чітко каже, що потрібно було досліджувати стан алкогольного, наркотичного чи психотропного сп’яніння”.

Через це не було доведено, що водій на момент ДТП перебував у стані сп’яніння. За словами свідків, він поводився неадекватно. Рідні дівчини та захисник впевнені, що справу хотіли зам’яти і видати все так, ніби дівчинка сама кинулася під авто. У суді Сторожик поводився впевнено, погрожував захисниці та родині загиблої.

Провів за ґратами трохи

більше року – замість восьми

У Київському апеляційному суді 2 липня 2020 року Сторожика засудили до 8 років позбавлення волі. Слідством було доведено, що чоловік їздив на несправному авто з гальмами, які майже не працювали, а водій про це знав. Також Сторожик перевищив швидкість.

Після вироку чоловік перебував на волі і жив у Глевасі Київської області, поки це не помітили журналісти і не поширили цю інформацію. Після цього Сторожика нарешті затримали та відправили до колонії.

8 грудня суд вирішив випустити Сторожика на волю. Родина дівчинки вважає, що все це сталося через “домовленість”.

“Суд тривалий час розглядав клопотання щодо застосування амністії, рік ми їздили на суди до Полтави. На цей час Сторожик ще проходив у справі за ч.1 ст. 263 КК (незаконне зберігання зброї) – у нього знайшли гранату. Проте цю справу закрили з формальних причин – пропустили строки, справу з обвинувальним актом було невчасно передано до суду. І 1 грудня рішенням Київського апеляційного суду її було закрито. Одразу після цього дуже швидко було призначено засідання в Полтаві – на 8 грудня”, – повідомила адвокатка Наталія Ульянова.

За словами адвокатки, у суді доводи потерпілих не слухали, а сам водій своєї провини не визнав і постійно ображав родину Шевчуків.

“Складається враження, що рішення суду вже було готове, все відбувалося дуже швидко. Незважаючи ні на доводи потерпілих, ні на доводи прокурора, суд вирішив випустити фактично такого негідника за Законом про амністію 2016 року”, – повідомила Ульянова.

Рідні загиблої дівчинки рішенням суду шоковані і зараз впевнелися, що правосуддя в Україні немає.

Ухвала Полтавського апеляційного суду про амністію Сторожику не підлягає оскарженню. Водій, який насмерть збив дитину, провів за ґратами трохи більше року – замість восьми. З моменту ДТП він не виплатив моральної шкоди потерпілим, але найголовніше – у скоєному не покаявся і вибачення у рідних Ані не просив.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон” повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко озвучив ціну на проїзд у громадському транспорті Києва.

На отруйний сморід від виробництва скаржаться у селі на Ржищівщині – дивіться відео “Київського регіону” з розслідуванням причин

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

#Тарасівка #Боярка #Київщина #НовиниКиївщини #поліція #Козин #Українка #вбивдитину #злочин #збивдитину #ДТП #несправнеавто #гальма #несправнігальма #суд #8років #увязнення #АняШевчук #13років #збивдівчинку #СтаніславСторожик #НаталіяУльянова #адвокат #засуджений #свідок #загинула #їхаланавелосипеді #велосипед

 

Схожі записи

За секретарем міськради Українки прийшла Служба безпеки України. ВІДЕО

У Василькові поліція шукає маніяка: полює на дівчат

На Київщині викрили осіб, які вербували українців на війну до Сирії

Напишіть коментар