12.1 C
Київ
22.04.2024
Мистецтво Українська ОТГ

Показ автентичного українського одягу відбувся у Плютах

Неймовірний перформанс у вигляді показу нашого рідного автентичного строю щойно на святі села Плюти влаштував Обухівський народний мистецький центр, – повідомляє Громадська організація “Трипільський край“.
Моделі, якими були жителі навколишніх міст та сіл, показали одяг своїх бабусь та дідусів з Малих Дмитровичів, Трипілля, Красної Слобідки, Обухова, Стрітівки, Кагарлика, Козина та Жуківців.

Ми шануємо традиції наших предків і сьогодні ми показали як вони відпочивали – наголошує автор ідеї Олена Артюшенко

“Ми показали як без репетицій, без усього того, що роблять професійні театри та колективи, можна відпочивати. Ми аматори, члени колективу Обухівського народного мистецтв центру шануємо традиції наших предків і сьогодні ми показали як вони відпочивали. У них не було артистів на сцені та глядачів. Вони самі були і артисти і глядачі”, – наголошує керівниця Центру Олена Артюшенко.

З глибокої пошани до рідного. З великим бажанням не дати перерватися зв’язку давнього з сучасним – Олександр крамар

“З глибокої пошани до рідного. З великим бажанням не дати перерватися зв’язку давнього з сучасним. Адже наші традиції та світогляд це є для нас головним ідентифікатором як українців, та є нашою потужною зброєю, яка є нам у нагоді, бо ми будуємо нову, вільну Україну”, – прокоментував своє бачення події ще один її учасник, член літературно-мистецької громади Обухова, вояк ДУК Правий сектор Олександр Крамар.

“Саме так можна зберегти свій генетичний код” – впевнений голова ГО “Трипільський край” Євген Цяпенко, який був присутній на цьому заході.

Раніше “Київський регіон” вже повідомляв, що за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

На 2 мільони гривень міськрада Українки збільшила вартість ремонту будинку культури

В Українці почали ремонтувати місцеві дороги

Бенксі опублікував фото своїх графіті на Київщині

Напишіть коментар