6.1 C
Київ
28.03.2024
Армія Київ

30 ветеранів АТО почали навчатися професії «Кіберзахист» у Києві

У Києві розпочалося навчання першого потоку учасників програми професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграції для ветеранів АТО/ООС «Кіберзахисники». 30 ветеранів та ветеранок, які успішно подолали відбірковий етап, протягом 4 місяців опановуватимуть нову професію, – повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

Програму «Кіберзахисники» розроблено за сприяння Міністерства у справах ветеранів та Ради національної безпеки та оборони України для професійної перепідготовки колишніх військових та сприяння зміцненню системи захисту цифрової інфраструктури в Україні загалом. Учасники пройдуть професійні тренінги, а після їх закінчення – отримають визнаний державою сертифікат у галузі кібербезпеки, можливість безкоштовного складення сертифікаційного іспиту CISCO Academy та допомогу з працевлаштування у державному та приватному секторах.

Учасники пройдуть професійні тренінги, а після їх закінчення – отримають визнаний державою сертифікат у галузі кібербезпеки

у києві 30 ветеранів ато/оос розпочали навчання по програмі професійного розвитку «кіберзахисники»

Всього на участь в програмі надійшло 460 заявок від ветеранів, які пройшли обов’язкове попереднє тестування. Всі заявки було проаналізовано та відібрано 30 учасників першого потоку. Для тих, хто не потрапив цього разу на програму, у вересні стартує навчання другого потоку, ще 30 ветеранів зможуть приєднатися до навчання.

У заході з нагоди старту навчання взяли участь представники Мінветеранів, Посольства США в Україні, РНБО України, CRDF Global, а також викладачі та ментори з ФТІ НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та НУ «Києво-Могилянська академія» які займались розробкою програми та навчатимуть учасників проєкту.

запуск програми професійного навчання у сфері кібербезпеки – це нові та сучасні можливості для наших захисників

Заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний привітав учасників і наголосив на тому, що запуск програми професійного навчання у сфері кібербезпеки – це нові та сучасні можливості для наших захисників.

– Є три причини, чому те що тут сьогодні відбувається, важливо. Перша – соціальна. Навчання – це один з найкращих практичних інструментів для реадаптації захисників після повернення з війни. Ветерани взаємодіють з менторами, викладачами та слухачами і знаходять себе у новій якості.

Друга причина – це професійний розвиток, конкурентоспроможність на ринку праці та самодостатність. Після повернення до мирного життя ветерани мають стати активними членами своїх громад. Мінветеранів працює над тим, щоб ветерани ставали успішними та економічно незалежними, а сучасна сфера ІТ дозволяє це реалізувати повною мірою.

І третя причина – це про відповідальність та позицію. Війна триває не тільки на полі бою, але і в кіберпросторі. Тому ветерани зможуть застосовувати навички, отримані під час служби, у сфері кібербезпеки та продовжувати захищати свою країну, – зазначив Ігор Безкаравайний.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Довідка про програму «Кіберзахисники»:

Програма професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграції ветеранів та ветеранок АТО/ООС «Кіберзахисники» надає ветеранам та ветеранкам АТО/ООС безкоштовну можливість професійного навчання з кібербезпеки. Програма допомагає ветеранам розвинути нові технічні, аналітичні, комунікаційні та особистісні навички, необхідні для побудови кар’єри у сфері кібербезпеки, реінтеграції в суспільство та нову професію. Також ветерани мають можливість додатково навчатися технічній та IT англійської мови. Програма реалізується Фондом цивільних досліджень і розвитку (CRDF Global) за стратегічної та фінансової підтримки Управління з координації надання допомоги США країнам Європи та Євразії Державного департаменту США у партнерстві з НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та Національним університетом «Києво-Могилянська академія»

Отримати додаткову інформацію про програму професійного розвитку та реінтеграції ветеранів АТО / ООС “Кіберзахисники”, а також програму CRDF Global з покращення безпеки у кіберпросторі в Україні можна на офіційному вебсайті програми www.cyberdefenders.org.ua.  

Схожі записи

Фонд Порошенка продовжує забезпечувати фронт якісною технікою

Авіакомпанія “АНТОНОВ” святкує 75-річчя свого заснування

У Борисполі буде вулиця імені Чорних Запорожців

Напишіть коментар