15.8 C
Київ
28.03.2024
Біла Церква Спорт

У Білій Церкві побудують мультифункціональний спорткомплекс

У Білій Церкві презентували ескізи проєкту «Мультифункціональний спортивний комплекс та парк відпочинку», який заплановано збудувати в місті, – повідомляється на сайті Білоцерківської міської ради.

Відкриваючи захід, секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун, який є ініціатором проєкту, зазначив: «Сьогодні ми зібралися, щоб обговорити дорожню карту щодо будівництва мультифункціонального спортивного комплексу у БМТГ.

на проектування  мультифункціонального спортивного комплексу у міському бюджеті передбачено 1 млн грн

Дмитро Киришун також відмітив, що на проектування  мультифункціонального спортивного комплексу у міському бюджеті передбачено 1 млн. грн. Земельна ділянка площею 1,5 га  розташована по вул. Т.Г. Шевченка (за пам’ятним знаком «Літак»). Разом зі спортивним комплексом проєктується й парк відпочинку та активного дозвілля загальною площею 11 га.

Детальну презентацію території, на якій буде розміщуватись спортивний комплекс та парк відпочинку  провів директор ПП «Фірма БРАМА-АБФ» ЮрійБабіч. Він також представив і ескізний проєкт.

Народний депутат України Юрій Камельчук наголосив, що проєкт є сучасним та прогресивним, це – так званий  європейський підхід, що враховує як потреби для занять різноманітними видами спорту, так і відіграє важливу  просторову функцію для психічного здоров’я громадян. Акцентував увагу на необхідності врахування при проєктуванні питань енергоефективності, можливості залучення для обслуговування комплексу альтернативних джерел енергії, враховуючи європейський досвід.

Для популяризації занять спортом та фізичною культурою серед молоді одним з пріоритетних напрямків є розвиток  спортивної інфраструктури

Заступник Міністра молоді і спорту України  Матвій Бідний зупинився на роботі даного органу державної влади, відмітив, що одним з пріоритетних напрямків є розвиток  спортивної інфраструктури та популяризація занять спортом та фізичною культурою серед молоді. Тому, такі проєкти, який презентовано сьогодні мають підтримку у Міністерстві. Для цього існують ряд механізмів  щодо залучення коштів для будівництва не тільки з бюджетів, а й від інвесторів, Європейського банку реконструкції та  розвитку та інших. Проте, є необхідно передбачити й моменти з подальшої самоокупності такого комплексу.

Під час заходу президент «Асоціації спортивного девелопменту» Володимир Шумілін виступив з презентацією як розробити життєздатну дострокову програму розвитку спорту в місті. Така програма має враховувати аналіз реальних проблем та визначення потребспортивної сфери;формування цілей в рамках «навіщо місту спорт?»; визначення пріоритетних напрямків розвитку спорту та що дасть місту удосконалення спортивної галузі.

Засновник громадської організації «Білоцерківська організація спорту» Олексій Копишинський зазначив, що Білоцерківський район є найбільшим в Україні з населенням 443 тисяч жителів. До складу району входить 12 громад, і наявність такого комплексу та парку відпочинку біля нього буде позитивним для Білої Церкви і потенційний об’єкт стане одним з улюблених місць білоцерківців та гостей міста і буде справжнім магнітом для туристичної привабливості нашої громади.

Проєктом мультифункціонального спортивного комплексу передбачено й облаштування пішохідних та велодоріжок, що забезпечить комфортний зв’язок паркової зони (під наявними залізничними мостами вздовжрічки Протока) з житловим масивом Леваневського. Також передбачено будівництво проходу під шляхопроводом по проспекту Князя Володимира в бік річки Рось.

Головний вхід до парку розташовуватиметься з боку проспекту Князя Володимира між існуючими 15-ти поверховими житловими будинками та АЗС.

Тут буде розміщено скульптурну композицію, присвячену 100-річчю Соборності України та функціонуватиме туристично-інформаційний центр. Річка Протока є основним архітектурно-планувальним елементом просторової композиції парку. Проєктом передбачено розчистити річку, а також укріпити берега габіонами. З обох берегів річки запроєктовані пішохідні доріжки, які пов’язані між собою місточками.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Від центральної площі у вигляді кола радіально розходитимуться пішохідні доріжки, вздовж яких розташуються різноманітні атракціони, зона тихого та активного відпочинку, об’єкти громадського харчування та спортивний майданчик.

Схожі записи

Бригада імені Чорних Запорожців відсвяткувала річницю заснування

В Ірпіні на вихідних відбудуться перегони на собачих упряжках

У Білій Церкві перше одужання від COVID-19

2 коментарі

Фікс 12.05.2021 о 21:09

Ідіоти,там немає двох 15 поверхових будівель. Насилу змогли побудувати один будинок. Це дитячі казки на ніч про спорткомплекс, так як і про існування будинку

Відповіcти
нугзар 12.05.2021 о 21:55

ідіоти ті, хто платить на це податки і мовчки ковтає мачню – а “розпильщики” якраз не ідіоти ))

Відповіcти

Напишіть коментар