10.4 C
Київ
27.04.2024
Активний відпочинок Макарів

Під Києвом відбудуться фестивалі повітряних куль

На ВДНГ та під Києвом відбудуться фестивалі повітряних куль «Монгольф’єрія»

Польоти влітку проходять на світанку і перед заходом сонця.

«Монгольф’єрія» під Києвом

Повітроплавний сезон в Україні відкриють два фестивалі аеростатів: на території Виставкового центру в Києві у форматі вистави, в також під Києвом у форматі вільних польотів.

Фестиваль «Монгольф’єрія» на ВДНГ проведуть найближчого вихідного дня після завершення локдауну. Учасники зможуть побачити близько двох десятків аеростатів, зробити фото та здійснити політ на висоту десятиповерхівки – вище не можна через обмеження в місті.

Фестиваль «Монгольф’єрія» на ВДНГ проведуть найближчого вихідного дня після завершення локдауну

«Монгольф’єрія» на ВДНГ

А протягом трьох днів 14-16 травня в Макарівському районі під Києвом відбудеться найбільший у Східній Європі весняний фестиваль повітряних куль «Монгольф’єрія. Мамо, я вдома».

Старти повітряних куль заплановано о 18:00 14 травня та о 5:00 й о 18:00 15-16 травня. Такий час обрали тому, що вдень у теплу пору року повітряні кулі не можуть літати. Це пов’язано з перегрівом повітря біля землі, що перешкоджає комфортному зльоту аеростатів. Тому польоти влітку проходять на світанку і перед заходом сонця.

Повітроплавання також чутливе до погодних умов. Старти аеростатів можливі за відсутності сильного вітру, опадів і грози. Організатори просять стежити за можливими змінами в програмі на сайті фестивалю.

«Монгольф’єрія» під Києвом

Всі охочі відвідати фестиваль, і як глядачі, і як учасники польотів, мають попередньо придбати сертифікат. Вартість відвідування для родини складає 190 гривень, а політ на фестивалі обійдеться від 3190 гривень за людину. Кількість місць для польоту обмежено. Кожен учасник польотів отримає іменний диплом про внесок у популяризацію повітроплавання в Україні.

Організатором сімейного фестивалю повітряних куль «Монгольф’єрія. Мамо, я вдома» є повітроплавне товариство «Монгольф’єр» та громадська спілка «Українське повітроплавне товариство», які щорічно організовують фестивалі повітряних куль в Києві та області, Умані, Черкасах і Луцьку.

За матеріалами публікації на сайті “Хмарочос”.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Фото сайту https://balloonfest.com.ua/2021

Схожі записи

В Ірпені відкрився прокат спортивних велосипедів

В музеї Трипілля відкрилася резиденція Святого Миколая. ВІДЕО

У неділю в Обухові будуть бігати лісовими стежинами та загартовуватися в ополонці

Напишіть коментар