11.5 C
Київ
26.04.2024
Київ

Київські кур’єри Glovo вийшли на протест проти погіршення умов праці

Київські кур’єри Glovo протестують, тому що з 26 квітня компанія планує скасувати оплату доїзду кур’єра до точки отримання замовлення.

23 квітня кур’єри служби доставки їжі Glovo влаштували акцію протесту біля центрального офісу компанії в Києві. Вони протестували проти зміни правил оплати роботи, які вважають погіршенням умов праці, – повідомляє видання “Хмарочос”.

 

«Розказують, що ми просто працюємо через додаток, фрілансери, – то це не так. Для того, щоб щось заробляти у Glovo, треба працювати багато годин. Більшість працює по 10-12 годин. Навіть зараз система оплати праці така, що за кілька годин ти нічого не заробиш. Тим паче, що ти платиш за користування платформою, й усі витрати: паливо, амортизація транспортного засобу – на тобі. Сама компанія каже: ми ні за що не відповідаємо», – зауважує кур’єр.

паливо, амортизація транспортного засобу – на тобі. Сама компанія каже: ми ні за що не відповідаємо», – зауважує кур’єр

У 2019 році київські кур’єри Glovo протестували через запровадження нової системи нарахування бонусів. Кур’єри також незадоволені відсутністю лікарняних і страхування у випадках ДТП. Після загибелі одного з кур’єрів у Харкові Glovo заявила, що застрахувала життя і здоров’я працівників, підключених до платформи в Україні.

Буває кілька замовлень за вечір, коли подача до ресторану може бути 5-10 кілометрів, якщо точка знаходиться у спальному районі. Для велокур’єра і для піших це взагалі нереально

«Буває кілька замовлень за вечір, коли подача до ресторану може бути 5-10 кілометрів, якщо точка знаходиться у спальному районі. Для велокур’єра і для піших це взагалі нереально. Але хоча би платять шість гривень за кілометр. А зараз кажуть: ми вам так покращимо, що не будемо платити. Це фактично унеможливить роботу багатьох, особливо тих, хто працює не в центрі міста, де ресторанів дуже багато», – пояснює кур’єр Glovo, який побажав залишитися анонімним.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Автор: 

Фото: Ігор Токовенко

Схожі записи

На хабарі викрито керівництво Центральної військово-лікарської комісії

Стрілянина на Володимирській біля СБУ. Відео

На “Деміївській” демонтували незаконні МАФи

Напишіть коментар