9.9 C
Київ
29.03.2024
Президент

Друзі президента отримали право вирішувати всю кадрову політику України – Сюмар

Два роки тому друзі президента Володимира Зеленського отримали право вирішувати всю кадрову політику України. Про це в ефірі “Прямого” заявила народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Вікторія Сюмар.

“Для того, щоб оцінити результати цих двох років, мені здається, нам треба згадати, що було два-три роки тому. Україну, в якій ми жили два-три роки тому”, – зауважила Сюмар.

“Я дуже добре пам’ятаю свої емоції цих днів два роки тому. Я вам скажу, які вони були. В мене було відчуття, що після п’яти років дуже важкої роботи нас поселили в такий собі дурдом. Давайте речі називати своїми іменами. Я згадую всі ці аналізи, “стадіон так стадіон”, весь цей треш – тому що це важко назвати політикою. Тому що це важко було назвати змаганням якихось програм, якихось звітів”, – пояснила народна обраниця.

Вона зауважила, що тоді з Порошенком змагався Голобородько, а не Володимир Зеленський.

з Порошенком змагався Голобородько, а не Володимир Зеленський

“Тому що насправді це було змагання такого грандіозного популізму. Це не Зеленський конкурував тоді з Порошенком, а це Голобородько тоді конкурував з Порошенком”, – підкреслила народна депутатка.

Вона розповіла, як Володимир Зеленський, переїхав на державну дачу, повернув кортежі та розпочав нову “епоху кумівства”.

“І от коли ми говоримо, що відбулося з того Голобородька, з хлопця, який їздив в серіалі на велосипеді, на ровері, і який так швидко пересів у ті великі кортежі… Він не просто пересів у кортежі, а він переїхав і на державну дачу, чого Порошенко не робив. І, звісно, після Революції гідності уявити, що так можна, було досить важко”, – зазначила Вікторія Сюмар.

Він говорив про те, що це буде кінець “епохи кумівства”. Але, як виявилося, це був початок “епохи квартальства” – коли друзі президента отримали право вирішувати всю кадрову політику в країні, коли в Офісі президента могли продавати посади, і за це не нести жодної відповідальності. Коли можна було запитати у Порошенка, чому всі ваші люди з двома руками, а самому не пред’явити претензії ні до кого”, – розповіла народна обраниця.

Вона також зауважила, що всі обіцянки Володимира Зеленського були імітацією.

всі обіцянки Володимира Зеленського

були імітацією – вікторія сюмар

“Навіть вчорашня історія, цей скандал з Миколою Тищенком – це яскрава демонстрація, що всі ці обіцянки насправді виявилися обманом. Але всі ці обіцянки виявилися й імітацією. Тому що багато було речей про війну”, – підкреслила Сюмар.

“Це дуже болюча для мене особисто тема, бо в 14 році так сталося, що я працювала в Раді нацбезпеки і оборони, і дійсно стикалася з активною фазою війни. І коли от були заяви про те, що війна триває, бо на ній хтось заробляє, – ви знаєте, це така маніпуляція дуже страшна”, – додала депутатка.

“Тому що всі вже зараз зрозуміли, що війна триває, бо війну проти України веде Володимир Путін, який має величезні імперські амбіції. Так от, зараз ми робимо вигляд, що ми цього не казали, що ми, просто два роки втративши, зараз повертаємося до всієї тієї політики, яка велась в Україні з 2014 до 19 років”, – зазначила представниця “Європейської Солідарності”.

Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

На засіданні РНБО щойно введено режим Надзвичайного стану

Партії Гройсмана, Притули, Тягнибока і Шарія не проходять до парламенту – опитування

Політичні переслідування Петра Порошенка – це наступ на опозицію

Напишіть коментар