8.3 C
Київ
23.04.2024
Екологія КМДА

У Голосіївському лісі поліція зупинила незаконні заїзди на мотоциклах

Сьогодні зранку нарешті вдалось зупинити заїзди на мотоциклах по території національного парку НПП Голосіївський в лісі біля Ірпеня. Мабуть багато хто бачив мікроавтобус з мотоциклами на узбіччі Ірпінської трасси по вихідним або у лісі, – повідомляє Олександр Фоменко на своїй сторінці у фейсбуці.

“Вже другий рік я бачу як група “бізнесменів” кожні вихідні проводить заїзди для всіх бажаючих за 2000 гривень, тобто звичайних людей саджають за кермо потужних мотоциклів та катають природоохоронною територією чим грубо порушують правила Національного парку, лякають тварин та людей. Як велосипедист я постійно бачу наслідки, лісні стежки просто перетворюються у болото.

Крім того зараз діє сезон тиші під час якого взагалі заборонено сильно шуміти в лісі.

– дописує Фоменко.

Далі у повідомленні йдеться про те, що незаконна діяльность прокату мотоциклів відбувається без відповідної категорії водія та їх реєстрації. Важливим є і те, що дані дії порушують режим тиші в лісах, парках та скверах, який розпочався 1 квітня та закінчується 15 травня.
“Вони створюють ризики для своїх клієнтів та оточуючих, оскільки видають мотоцикли людям без прав (А1, А) та будь якого досвіду управління. Від такої діяльності страждають відвідувачі парку і жителі Ірпеня, Романівки, Коцюбинського та Києва які неодноразово скаржились. Об’єднавши сили поліції, охорони Національного парку та місцевих жителів вдалось нарешті зрушити проблему, всі мотоцикли були доставлені на штраф майданчик, оскільки на них навіть не було реєстрації, – інформує автор публікації.
Його дії підтримав новопризначений радник Голови КМДА Олексій Гриценко, який розмістив красномовний коментар під публікацією Фоменка: “Респект!”.
Згодні з Гриценком і Sasha Vishnevsky та Iryna Duzinska, які залиши коментар “Дякую за небайдужість!”
Негативні емоції дана публікація визвала лише у власників мотоциклів, які не згодні з тим, що хтось заважає їм їздити у парках. Один з них – Миша Коваленко ставить від сумнів необхідність реєстрації цих мотоциклів: “А ни чего что то что на фото есть спорт снаряд не для дорог общего пользования и ему регистрация не нужна?”
Підписуйтеся на Telegram-канал “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Схожі записи

На Білоцерківщині відеокамерами борються зі стихійними сміттярками

У КМДА назвали умову повернення дітей до столичних шкіл

На Обухівщині горить офіційно закрите сміттєзвалище

Напишіть коментар