8.2 C
Київ
23.04.2024
Бровари Медицина Міська рада

У Броварах освітян «добровільно-примусово» просили «допомогти» медикам своєю зарплатою

Депутат міської ради Андрій Саук в місцевій ФБ-групі опублікував фото звернення місцевого управління освіти та науки із закликом перерахувати «двохденну заробітну плату медичним закладам на закупівлю медикаментів та медичного спорядження». Пост мав бурхливе обговорення у соц мережах, але думки  «чиновників від освіти» і самих освітян «розділилися»: чиновники усіляко підтримували «благодійність», містяни переконували, що кошти треба шукати в іншому місці.

Ось такі папірці із закликом до благодійності отримали освітні установи м. Бровари, які зараз перебувають на карантині.

Причому, частину освітян відправлено у відпустки за власний рахунок або у планові відпустки замість літнього періоду

Пост мав бурхливе обговорення, і в коментарях освітяни масово підтверджували, що цей «документ» – не фейк, а «діюча пропозиція». Але справжнє здивування викликало те, що під постом залишили свої коментарі начальниця управління освіти та науки та чинна депутатка міської ради Оксана Мельник. Більш того, пост особисто прокоментували її заступниця Аліна Музика та інша  депутатка міської ради, директорка ДНЗ «Ялинка» Тетяна Тоцька. Чиновниці наполегливо переконували, що цей «документ» – лише привід для обговорення у колективах, а саме перерахування здійснюватиметьсяза особистою заявою працівників управління освіти. Така реакція чиновників від освіти неабияк здивувала містян, позаяк ніколи раніше чиновники не коментували  пости у місцевих ФБ-групах та не публікували офіційні відповіді на резонансні події, що стосуються сфери освіти. Станом на 15-00 на сайті УОН Броварської міської ради не було жодного оголошення із закликом долучитися до благодійності.

Натомість, переважна більшість тих, хто прокоментував пост, наполягали на тому, що «вчителі та вихователі – не та категорія населення, з якої варто збирати гроші». Дехто прямо висловлював сумнів у «добровільності» такої «благодійності».  

Нагадаємо, що на останній позачерговій сесії міської ради 18.03.2020 р. депутати виділили 1,5 млн грн на боротьбу з «коронавірусом» у Броварах а підприємці міста навіть створили штаб по боротьбі з епідемією. В підсумку, Броварська клінічна лікарня отримала велику кількість необхідного обладнання та медпрепаратів, про що повідомив міський голова Ігор Сапожко. Станом на 31 березня в Броварах зафіксований 1 (один) випадок захворювання на корона вірус, лікування хворого здійснюється за рахунок міського бюджету. Саме «комплекс» цих факторів і викликав нерозуміння, навіщо додатково стягувати гроші з бюджетників?

Але після розголосу принаймні є надія, що «благодійність» дійсно стане справою добровільною, позаяк фінансове становище родин освітян різне.

Ангеліна Козлова – для «Київській регіон»

 

#КиївськийРегіон #Київщина #Бровари

Схожі записи

Депутат Бориспільської міськради назвав фейком звинувачення його у крадіжці Дніпра

У Броварах закликали місцеву владу врятувати озеро Біле

У Бучі витратять 600 тисяч гривень на новорічну вечірку в кінці січня

Напишіть коментар