18.7 C
Київ
25.04.2024
COVID-19 Волонтерство

На Обухівщині запрацював волонтерський штаб допомоги громадам у боротьбі з поширенням коронавірусу

У зв’язку з припиненням транспортного сполучення між районними центрами, містами та селами, питання підвезення медпрацівників стало одним з першочергових.

У тому числі, медики Українки, багато з яких живе в навколишніх селах, залишились фактично відрізаними від місця роботи.

Обговоривши цю проблему з Головним лікарем Обухівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Юрієм Тимченком, Штаб оперативно організував для медпрацівників необхідний транспорт.
Крім цього, Георгій Цагареішвілі передав лікарні м. Українка маски (респіраторні FFP-2 та звичайні медичні), а також пульсоксиметри.
«Відтепер наші медпрацівници вчасно і комфортно дістаються і до лікарні, і додому. Це дуже важливо, особливо для тих медиків, які їдуть на роботу з сіл. Окрема подяка за маски і необхідне обладнання. Зараз це справді важко роздобути, навіть якщо є гроші. Надважливо, що є люди, які не лишаються осторонь і допомагають», – зазначив Юрій Тимченко, Головний лікар Комунального закладу Обухівської районної ради “Обухівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги”.

«В кожній війні є свої герої. В сьогоднішній – це медпрацівники. Зараз вони на передовій, в таких же умовах, як і шість років тому були добровольці та військовослужбовці. Не залежно від того, забезпечила їх держава усім необхідним чи ні. Волонтерський штаб «Європейської Солідарності» Київщини і надалі робитиме все можливе, щоб підтримати медиків», – наголосив Георгій Цагареішвілі.

«Наша організація запустила волонтерські штаби по районах і містах Київщини для підтримки громадян на час боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19», – добавил Цагареішвілі.

Волонтерів, бізнес та всіх небайдужих запрошують долучатися – тел.: 044 221 67 29

Схожі записи

На потреби фронту: У Києві розіграють картину української художниці

Щеплення вакциною Pfizer-BioNTech почали робити на Київщині

У Києві волонтери очистили споруди в центрі Києва та впіймали того, хто їх обмальовував

Напишіть коментар