6.7 C
Київ
19.04.2024
Селищна рада Твоя Громада

Суд підтримав позов Богдана до Білогородської сільської ради

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лисенко В.І., розглянув ши у м. Києві у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Богдана Богдана Олексійовича до Білогородської сільської ради про визнання протиправною бездіяльності.

Як убачається з матеріалів справи, 20.08.2019 Богдан Богдан Олексійович  надіслав запит на отримання публічної інформації до Білогородської сільської ради, в якому просив направити на його електронну адресу інформацію (у вигляді гіперпосилання на веб-сторінку) стосовно місця розташування на офіційному веб-сайті Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району публічної інформації про перелік земельних ділянок, що пропонуються для здійснення забудови.

Але, Білогородська сільська рада зворотнім листом повідомила пана Богдана, що вона не проводила інвентаризацію земель комунальної власності, у зв`язку із чим у сільської ради немає можливості скинути на зазначену позивачем електронну адресу інформацію (у вигляді гіперпосилання на веб-сторінку) стосовно місця розташування земельних ділянок.

На переконання Богдана Богдана Олексійовича, такими діями сільська рада допустив протиправну бездіяльність та не надала законної відповіді на його інформаційний запит. Така обставина стала підставою для звернення до суду з даним адміністративним позовом.

За наведених обставин, суд дійшов висновку, що відповідь відповідача на інформаційний запит Богдана Б.О. не відповідає вимогам законодавства та порушує права позивача та визнав протиправною бездіяльність Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району щодо ненадання Богдану Б.О інформації (у вигляді гіперпосилання на веб-сторінку) стосовно місця розташування на офіційному веб-сайті Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району публічної інформації у формі відкритих даних про перелік земельних ділянок, що пропонуються для здійснення забудови;

Зобов`язати Білогородську сільську раду Києво-Святошинського району надати Богдану Б.О. інформацію (у вигляді гіперпосилання на веб-сторінку) стосовно місця розташування на офіційному веб-сайті Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району публічної інформації у формі відкритих даних про перелік земельних ділянок, що пропонуються для здійснення забудови.

Стягнути на користь Богдана Б.О за рахунок Білогородської сільської ради Києво-Святошинського району  судовий збір у розмір 768 (сімсот шістдесят вісім) грн 40 коп.

#КиївськийРегіон #Київщина #Білогородка

Схожі записи

Голова Обухівськоі райради Лариса Ільєнко нецензурно образила журналіста «1+1»

У Бородянці відбудували інклюзивно-ресурсний центр

У селі Круглик під Києвом людям не дають приватизувати житло у гуртожитку

Напишіть коментар