9.4 C
Київ
24.04.2024
Васильків Міська рада

Васильківська міськрада подала до суду на “Васильківську шкіряну фірму”

Господарський суд Київської області проводить підготовче засідання за позовом Васильківської міської ради до Колективного підприємства “Васильківська шкіряна фірма” про скасування запису про державну реєстрацію речового права.

Суть спору полягає в тому, що Васильківська міська рада вимагає скасувати запис про державну реєстрацію речового права в Державному реєстрі речових прав, а саме запис про державну реєстрацію іншого речового права № 19353121 від 02.03.2017 року.

В обґрунтування заявлених вимог, Васильківська міська рада посилається на те, що відповідачем – суб`єктом державної реєстрації, здійснено державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою комунальної форми власності площею 0, 51 га з кадастровим номером 3210700000:12:008:0022 по вул. Миру, 5 у місті Василькові на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), (тобто технічна документація із землеустрою), яка на момент вчинення спірних реєстраційних дії не була затверджена міськрадою.

Ухвалою господарського суду Київської області від 29.11.2019 відкрито провадження у справі; підготовче судове засідання призначено на 09.01.2020.

24.12.2019 КП “Васильківська шкіряна фірма” було подано відзив на позов, яким стверджує, що право постійного користування зберігається і є чинним до приведення прав та обов`язків щодо такої земельної ділянки у відповідність до вимог чинного законодавства й переоформлення права постійного користування у право власності чи оренду. Також, посилаючись на Розділ VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про державний земельний кадастр, вказує на те, що земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 2004 року, вважають сформованими незалежно від присвоєння їм кадастрового номера. У разі якщо відомості про зазначені земельні ділянки не внесені до Державного реєстру земель, їх державна реєстрація здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою що встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) (далі: технічна документація) – далі за заявою їх власників (користувачів земельної ділянки державної чи комунальної власності).

09.01.2020 представником Васильківської міської ради було подано до суду відповідь на відзив, якою вважає, що відзив на позов є необґрунтованим та не підтвердженим жодним допустимим доказом, а викладені у ньому доводи жодним чином не спростовують аргументи позивача.

Згідно з протоколом судового засідання від 09.01.2020 суд оголосив перерву у підготовчому судовому засіданні до 23.01.2020.

22.01.2020 представником Васильківської міської ради було подано до суду заяву про відкладення засідання у підготовчому провадженні у зв`язку з тим, що представник позивача з 13 січня 2020 по 31 січня 2020 року перебуває у відпустці у зв`язку із складанням державних іспитів.

У підготовче судове засідання 23.01.2020 представник позивача не з`явився; про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений шляхом підписання бланку перерви від 09.01.2020. Дані відомості містяться в матеріалах справи.

З метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, для належної підготовки справи для розгляду по суті, суд вважає за необхідне в порядку ч. 3 ст. 177 ГПК України продовжити строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів та призначити підготовче судове засідання на 13 лютого 2020 року на 14 годину 20 хвилин у приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Симона Петлюри, 16/108).

#КиївськийРегіон #Київщина #Васильків

Схожі записи

Бюджет Фастова може втратити мільйони гривень ПДФО. Відео

У Борисполі обрали секретарем міськради скандального Байчаса

В Українці за єврокошти міськрада знищила головний барельєф міста

Напишіть коментар