19.04.2024
Верховна рада Влада Децентралізація Законодавчі зміни

Місцеві вибори пройдуть після адмінтерреформи і за мажоритарною системою, – нардеп Безгін

Місцеві вибори в Україні відбудуться лише після проведення адміністративно-територіальної реформи та пройдуть за мажоритарною системою.

Про це на форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» у Краматорську заявив голова підкомітету Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгінповідомляє hromadske.

«Ключовий меседж — ніяких місцевих виборів до нового адмінтерустрою. До того, як вся Україна буде покрита нормальним планом. Спочатку реформа. Державна позиція важливіша за політичну доцільність», — зазначив депутат.

Також він зазначив, що проєкт змін до Конституції щодо реформи місцевого самоврядування буде внесено на розгляд Парламенту у грудні.

«В мене немає сумнівів, що найпізніше до жовтня, коли мають відбутися чергові місцеві вибори, ми встигнемо змінити законодавство. Навіть якщо ми не зможемо прийняти зміни до Конституції — це наш план «А», то ми підемо по плану «Б» і приймемо відповідний пакет законів», — сказав Віталій Безгін.

Також він додав, що позиція парламентської більшості — місцеві вибори мають відбуватись за мажоритарною системою.

Схожі записи

Колишньому голові Підгірців прокуратура оголосила про підозру

Кількість депутатів на Київщині може скоротитися у 5 разів

Уряд змінив методику формування спроможних громад

Напишіть коментар