8.3 C
Київ
18.04.2024
Інфраструктура Суспільство

Територію столиці планують збільшити на 65 тисяч гектарів за рахунок Київщини

Чинний генплан розвитку Києва передбачає приєднання кількох районів області до адміністративних меж міста

Згідно чинного законодавства, генплан повинен оновлюватися кожні п’ять років, але на практиці виходить, що цього не відбувається вже 17 років, переважно – з політичних причин.

“Чинний генплан передбачав розширення меж Києва на 65 тис га. Цього не відбулося, ці землі у приміській зоні вже розпайовані. Були помилки і прорахунки у прогнозній кількості автомобілів, кількості населення”, – розповідає начальник комунальної організації “Інститут генерального плану Києва” Сергій Броневицький.

Також він додає, що поточний генплан вже не є придатним для розвитку Києва, адже території, що передбачалися для розбудови промислових об’єктів, передані для будівництва з іншими цільовими призначеннями.

У 2008 році міський голова Києва Леонід Черновецький замовив розробку генерального плану, що передбачав розвиток міста шляхом ущільнення забудови, госпрозрахунковій організації “Центр містобудування та архітектури”. Хоч він не затверджений, але саме ним користуються проєктанти при розробці детальних планів територій.

У Київській міській раді зазначають, що проєкт нового генерального плану – документ дуже низької якості. Він не може пройти погодження та змінити попередній генплан.

Інформація ресурсу «Моя Київщина»

Схожі записи

Нова медична амбулаторія будується у Ржищеві

У Бучі забудовник змушує інвесторів вдруге платити за свої квартири

Підписано меморандум щодо будівництва нового автошляху в Бучанському районі

1 коментар

Степан 22.11.2019 о 23:26

Мені цікаво, село Ходосіївка стане Києвом?

Відповіcти

Напишіть коментар