12.7 C
Київ
26.04.2024
Агресія росії Служба безпеки України

До московських попів у Борисполі навідалася СБУ

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією та добровольчими формуваннями територіальних громад в межах протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні здійснили контррозвідувальні заходи на території об’єкту Свято-Покровського кафедрального собору у Борисполі, – повідомляє телеграм-канал Київський регіон.

Вказані заходи проводяться:
– для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в рф релігійних громад в якості осередку «русского міра» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів;
– перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо.

Співробітники СБУ провели огляд території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів та здійснили перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

СБУ наголошує, що у своїй діяльності дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

*За інформацією ГУ СБ України у м. Києві та Київській області

Схожі записи

Староста селища на Київщині виявився колаборантом

У Києві викрито агентуру ФСБ

На Київщині правоохоронці «прикрили» підпільний кар’єр піску

Напишіть коментар