8.4 C
Київ
19.04.2024
Волонтерство

Ми робимо все, аби доставити гуманітарну допомогу в постраждалі райони Київщини, – Алла Шкуро

Про доставку гуманітарної допомоги в постраждалі райони Київщини говоримо з Аллою Шкуро.

– Ви координуєте волонтерську та гуманітарну допомогу на Київщині. Які населені пункти найбільше її потребують?

– Це ті регіони, де тривали і продовжують точитись запеклі бої, де розбита інфраструктура – Буча, Бородянка, Гостомель, Васильків, Ірпінь, Димер, Іванків. Коли спостерігається, хоч якесь затишшя, ми доставляємо туди продукти, ліки, теплий одяг. Трошки важко логістично дістатись до Іванкова, але ми над цим працюємо.

У Димер, всупереч всім законам і конвенціям, окупанти не дають можливості передати гуманітарну допомогу.

– Чи є гуманітарний коридор, щоб жінки з дітьми, літні люди могли виїхати із зони активних боїв?

– Я не можу вичерпно дати відповідь на це питання, воно більше стосується адміністрації. Але, скоріш за все, ні. На жаль, російські загарбники не дають людям такої можливості. Я хочу щиро подякувати нашим людям, особливо в селах. Вини швидко збирають продукти, діляться всім, що мають. Передають до сільських рад, штабів. А ми вже потім координуємо, що кому найбільш потрібно. Обухівський район, Білоцерківський – великі молодці, а Біла Церква – передає багато хліба.

– Щодо специфічних препаратів, наприклад інсуліну та інших. Чи можна їх доправити?

– На жаль, ці препарати зараз можна отримати тільки через місцеві  медичні установи. Зараз ми формуємо посилки із замінниками, більш простими ліками. Але це питання відпрацьовується. Ми домовляємося з нашими західними партнерами, до нас вже їдуть вантажі з Польщі, Іспанії та Португалії. Ми аналізуємо потреби по всій Київщині. І надалі працюємо над тим аби вантаж доставити.

Нам збирають допомогу західні регіони (Чернівці, Львів та інші). До того ж, у кожної ОТГ є міста-побратими в європейських країнах. Вони теж зараз формують гуманітарні вантажі. Питання лише в логістиці. Зараз вся Україна об’єдналась, як ніколи.

Волонтери залишили всі свої буденні справи та цілодобово займаються збором продуктів, теплих речей. Коли ми згуртовані – ми сильні.

За матеріалами публікації на сайті «Моя Київщина».

 

Схожі записи

Врятовано двох левів, яких ледь не вбили у приватному звіринці на Київщині

Волонтери доставили у Баришівську громаду необхідну гуманітарну допомогу

Товариство Червоного Хреста продовжує свою роботу у Фастові

Напишіть коментар