6.3 C
Київ
19.04.2024
Прогноз погоди КИЇВСЬКОГО РЕГІОНУ

Прогноз погоди на вихідні 5–6 лютого: суцільна хмарність

Цього вікенду температурні показники в різних частинах України значно відрізнятимуться.

Поки у східних та північних областях буде слабко та помірно морозно, на півдні та заході стовпчики термометрів покажуть +3–4 °С. У більшості регіонів погода на вихідні, за даними Sinoptik.ua, буде похмурою, очікуються мокрий сніг та сніг із дощем. Опадів не буде лише у південних областях.
Погода в суботу
5 лютого у північних, центральних та частині західних регіонів пройде дрібний сніг (на Закарпатті — сніг із дощем). У південних та східних областях опадів не передбачається, проте сонце весь день ховатиметься за хмарами. Середня температура повітря на заході України вдень становитиме +1–3°С, уночі можливі слабкі морози до -2°С. У центр, на північ, а також у Дніпропетровську область вночі прийдуть помірні морози до -8–9 °С, удень стовпчики термометрів покажуть -1–4 °С. Помірно морозно буде і на сході: до -4–6 ° С удень та до -5–8 ° С уночі. Тут через слабкий вітер та відсутність опадів погода буде досить комфортною для прогулянок.
Погода в неділю
6 лютого у східних областях очікується мокрий сніг, у Київській, Сумській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Рівненській, Волинській, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій та Вінницькій — сніг із дощем. На півдні, у Кіровоградській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, а також на Закарпатті опадів не очікується, але небо буде затягнуте хмарами. Температура повітря вдень становитиме близько 0 °С на сході та півночі, до +2–5 °С на півдні та до +2–3 °С у центральних регіонах. Вночі буде помірно морозно в Сумській, Харківській, Донецькій, Луганській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях (до -6–7 °С). На решті території країни — слабкі нічні морози до -1–3 °С.
Погода на понеділок
Тиждень розпочнеться з негоди у всіх регіонах України. Західні та центральні регіони накриють дощ зі снігом та мокрий сніг, температура повітря при цьому становитиме +2–4 °С. Без непромокального взуття та дощовиків не обійтися, бо дощ та сніг падатимуть майже цілий день. На півдні, за даними Sinoptik.ua, погода на початку тижня буде дощовою, стовпчики термометрів покажуть +2–5 °С. На Одещині пройде дрібний дощ, на Миколаївщині та Херсонщині — дощ зі снігом. У східних та північних областях очікуються сніг та похмура погода цілий день, температура повітря становитиме близько 0 °С.
Про що розповість у ці дні природа?

Агафіїн день, 5 лютого, у наших предків був багатий на прикмети. Якщо свійські птахи купалися в снігу — готувалися до відлиги, якщо голосно співали синиці, навпаки, чекали на морози. Ясний сонячний день обіцяв ранню весну, а товстий сніговий покрив — багатий урожай озимини. Погода на Оксанин день (6 лютого) мала показати, якою буде весна. А ще слов’яни завжди прислухалися цього дня до голубів: голосне пташине воркування обіцяло відлигу.

Схожі записи

Прогноз погоди на католицьке Різдво – чекаємо на потепління

Погода на вихідних: весна вже близько

На Київщині стане прохолодніше та пройдуть дощі

Напишіть коментар