11.5 C
Київ
25.04.2024
Бориспіль Влада

Екс-керівник Бориспільського центру зайнятості виграв суди і отримав компенсацію за незаконне звільнення

За відновлення справедливості екс-очільник Бориспільського центру зайнятості Євгеній Самойленко боровся в судах майже два роки і свою правду відстояв, – повідомляється на сайті «Вісті».«Через місяць після звільнення я вже працював в університеті «Україна» на посаді директора Центру профорієнтації, зараз працюю директором Департаменту формування контингенту та рекламної діяльності. Але щоб довести всім, хто стикається зі свавіллям чиновників, що за правду варто боротися, розпочав комплекс «навчально-виховних заходів», – повідомляє Євгеній Самойленко, колишній  керівник Бориспільського міськрайонного центру зайнятості.

Мене попереджали, що буде важко: проти тебе весь обласний центр, центральний апарат ДСЗ, Міністерство соцполітики. Але я не міг пройти повз таку несправедливість, не виправдати довіру моїх порядних колег, Бориспільського міського голови Анатолія Федорчука та депутатів міської ради, які одноголосно прийняли рішення на мою підтримку, звернулися до міністра соціальної політики й Прем’єр-міністра і допомагали поновити справедливість.
Першою перемогою стало скасування судом незаконної догани, апеляція також підтвердила її незаконність. А далі були майже півтора роки й 8 засідань суду щодо визнання мого звільнення незаконним, поновлення на посаді та компенсації заробітної плати за час вимушеного прогулу, — розповів Самойленко «Вістям».

16 липня 2019 року Дарницьким районним судом незаконний наказ скасовано, прийнято рішення поновити Євгенія Самойленка на посаді керівника Бориспільського міськрайонного центру зайнятості з січня 2018 року, компенсувати заробітну платню за час вимушеного прогулу. Судові витрати покладаються на Київський обласний центр зайнятості.

Теза. Правові парадокси: де-юре поновили, де-факто – нема куди.

Дослівно. «Щоб не поновлювати мене на роботі, керівництво обласного центру зайнятості скористалося правовими колізіями й підміною понять. А саме видало наказ поновити мене в Бориспільський МРЦЗ, який на той момент вже був реорганізований в Бориспільську міськрайонну філію Київського обласного центру зайнятості, й відразу подало апеляційну скаргу, — пояснив Самойленко.

«Апеляційний суд змінив рішення Дарницького суду і чомусь прийняв рішення, що реорганізації не було, а була ліквідація центру зайнятості, а отже нема куди мене поновлювати. Але цю постанову можна оскаржити в Верховному суді в цій частині, бо за наказам КОЦЗ то була реорганізація — є правонаступник і філія працює, а отже є куди мене поновити. Я не впевнений, що хочу повернутися, бо задоволений нинішньою роботою. Але вважаю, що треба довести справу до логічного завершення. Я щиро вдячний Богу за ці випробування. Дякую всім, хто мене підтримував — моїй сім’ї, друзям, колегам, місцевій владі, журналістам», — говорить Самойленко.

 

Теза. Компенсацію за вимушені прогули виплатили.

Дослівно. «3 квітня 2020 року мені повністю виплатили компенсацію за вимушені прогули», — повідомив «Вістям» Євгеній Самойленко.

Нагадаємо, 16 січня 2018 року директором Київського обласного центру зайнятості Денисом Дармостуком було видано наказ 45-к «Про звільнення Самойленка Є.В. із посади керівника Бориспільського міськрайонного центру зайнятості. Перед цим, щоб надати звільненню видимість правового обгрунтування, Самойленку винесли догану. Звільнений керівник відстоював свою честь і гідність.

Схожі записи

Депутати Київради виділили сотні тисяч гривень на закупівлю пасхальних кексів до Великодня

У Борисполі хочуть перереєструвати аеропорт назад у місто

Адвокати Порошенка вважають рішення Печерського суду політичними

Напишіть коментар