10.4 C
Київ
08.04.2024
Вишгород Екологія Країна без сміття Школа

У Вишгороді школяри реалізували проєкт “Еко-Толока”

Проєкт 8-Б «Еко-Толока», ініціаторами якого були школяри Вишгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 підійшов до кінця – повідомляється на фейсбук-сторінці установи.

Мета якого вивчити ставлення учасників до екологічної ситуації, що склалася в їхньому рідному місті, дослідити рівень розвитку екологічної грамотності та чинники, що впливають на розвиток екологічної свідомості учня.

Нині у сфері екологічної освіти молоді існує ряд проблем: екологічно недоцільна поведінка, неусвідомлення особистої відповідальності за наслідки своїх дій у навколишньому середовищі, бездумне використання природних ресурсів.

Проєкт отримав вдячні відгуки земляків. Так, Nataly Rudenko у захваті “Які розумнички! В результаті такої діяльності і громадська організація молодіжна має народитися!”, а Наталія Ліснічук дуже сподівається на продовження проєкту: “Ідея цікава. Головне, щоб не зупинилися на пів шляху. Натхнення вам і рішучості”.

Першим етапом після проведення засідання робочої групи за проектом було саме реклама та презентація проекту класному керівнику, батьківському складу, адміністрації школи, класові та соціальним мережам.

Після, проведення самої толоки на території школи #trashtag, у результаті прибрали листя та довели до привабливого стану газон школи. Наступним третім кроком стало створення анкети про ставлення учнівської молоді до екологічної ситуації Вишгородщини.

Результати якої дивіться за лінком https://forms.gle/yM8sKDaU4Uqeox7P6 Надалі стоїть завдання створення презентації та проведення загальних зборів учасників та оточуючих для висвітлення роботи проведеної за проектом, надалі повноцінний звіт в соц мережах.

Залучено учнів класу та учасників – 40 осіб Робоча група (9 учнів) – Олександр Безверхній (лідер), Тетяна Танцюра (староста), Олександр Бородкін (заступник лідера),  Дарія Кравченко (прес центр), Гуменна Христина, Анастасія Бондаренко, Михайловський Ілля, Ніколіна Аріана, Захарченко В‘ячеслав.

Серед усіх членів робочої групи завдання розподілені. Хтось координував, займався PR, відповідав за плакат, фото та відео, писав тексти для соц мереж, створював анкету та проводив опитування, організовував зустрічі та засідання, прибирав довкілля, долучався до акції #trashtagЗа анкетою – була анонімною, учасники школи (подано 31 анкета)

Корисні лінки:?docs.google.com/…/1zG8pxMSSgYejcPzUz57ECwYJIyQk9jZAR7…/edit… – звіт про результати опитування docs.google.com/…/1ZunsF9KEhkYGU4SekJUnahpHaRo1nMwqse…/edit… – про важливість дії у цьому напрямі docs.google.com/…/19UV88oaeikgDb_N8ODeal-cSG9zK0VAQGe…/edit… – #дійвідповідально ??презентації змістовні та зрозумілі #дійвідповідально #trashtag ставай частиною змін.

Схожі записи

Вартість пробного ЗНО у 2020 році на Київщині складатиме 150 гривень

Київська облрада погодила створення заказника “Казковий яр”

Внаслідок розпилення газу зі школи у Броварах евакуювали дітей

Напишіть коментар