11.5 C
Київ
25.04.2024
Влада Інфраструктура Події Суспільство Твоє місто

Активісту з Вишгорода загрожує забудовник?

Мешканцю міста Вишгород Олегу Романчуку загрожує небезпека.

Як повідомляє місцевий активіст Михайло Погребинський, з Романчуком хоче розправитись злобудовник: «До недавнього часу навіть не активіст, а звичайний мешканець Вишгорода Олег Романчук почав боротись проти незаконного зведення бетонного монстра поруч із своїм приватним будинком – причому боротись у виключно правовий спосіб, зокрема: про очевидні порушення містобудівного законодавства (наприклад, будівництво протягом 8 місяців без дозволу) Олег писав до відповідних органів, в т.ч. до ДАБІ. Останні не мали іншого виходу як провести перевірки і….виявити ряд порушень та надати приписи забудовнику про призупинення будівництва, а проектанту – про усунення порушень.

Нарешті, ДАБІ винесло рішення про скасування містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, як таких, що винесені з порушенням вимог законодавства в сфері містобудівної діяльності!

За такі дії по відстоюванню, повторюю, виключно правовими методами своїх законних інтересів та прав – забудовник подав в суд на Олега – причому виставив йому не тільки “моральний збиток”, а ще й “матеріальний” – звинувативши відповідача у тому, що інвестори (!) не хочуть купляти його житло! Для цього підставні, в чому я не сумніваюсь, “інвестори” написали всі як один під копірку заяви на забудовника з вимогою повернути вкладені гроші – мовляв, ми прочитали пости Романчука у фейсбуці і розчарувались у будівництві! Це забудовник обставив як “упущену матеріальну вигоду”!

Забудовник виставив Олегу Романчуку суму “збитків” – близько 1,2 млн. грн. «упущеної вигоди»!!!! Вдумайтесь у цю цифру!

Ось так забудовники реагують на дії громадян по захисту своїх прав та інтересів! Пишеш скарги? Занадто розумний та сміливий? Отримай позов на 1,2 млн!

Тому прошу всіх небайдужих допомогти Олегу Романчуку відбитись від забудовника в суді – ПРИЙДІТЬ на суд, який має відбутись у вівторок, 19 листопада 2019 року о 15.20 у Вишгородському районному суді Київської області за позовом ТОВ “ДБК-ПАРТНЕР” до Романчука Олега про захист ділової репутації, стягнення упущеної вигоди та відшкодування моральної шкоди (справа № 363/503/19, суддя Рудюк О. Д.).» (кінець цитати Михайла Погребінського».

#КиівськийРегіон
ДБК-ЖИТЛОБУД, Вишгородський районний суд Київської області – офіційна сторінка, Державна архітектурно-будівельна інспекція України, Київська обласна державна адміністрація, Генеральна прокуратура України, Прокуратура Київської області

Схожі записи

Помер засновник музею трипільської культури Олександр Поліщук

В Українці людей обдурили з «Громадським бюджетом»

Суд підтримав право чоловіка на пай у справі проти Гайшинської сільської ради

Напишіть коментар