6.7 C
Київ
19.04.2024
Державне бюро розслідувань Українка

Екскерівника Держрибагентства Київщини Мухіна підозрюють у злочині

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили екскерівнику Державного агентства меліорації та рибного господарства Володимиру Мухіну про підозру в умисній розтраті державного майна.

Встановлено, що Володимир Мухін в обхід встановленої процедури закупівель уклав чотири угоди про сервісне обслуговування двигунів на патрульних човнах Державного агентства. Договори підписувались зі знайомим йому бізнесменом.

підписав акти виконаних робіт на 170 тисяч

гривень без їх фактичного виконання

Як повідомляє ДБР, зловмисник навіть не став чекати виконання контракту з сервісного обслуговування двигунів, а відразу підписав акти виконаних робіт без їх фактичного виконання. Посадовець надав вказівку своєму підлеглому «розбити» угоди на суми у дрібних розмірах, щоб не підпадати під контроль електронних державних торгів.

Далі за вказівкою Мухіна на рахунок приватного товариства було перераховано 170 тис. гривень, але роботи з ремонту двигунів було виконано не більш ніж на 10%.

У підсумку патрульні човни необхідні для захисту країни простояли без ремонту понад пів року війни.

Човни лише У жовтні 2022 були

відремонтовані коштом волонтерів

Тепер і посадовець, і підприємець підозрюються у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб та у видачі неправдивих офіційних документів, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Досудове розслідування триває.

Санкція статей передбачає

позбавленням волі на строк до 8 років

Сам Володимир Мухін у своєму пості у фейсбуці обіцяє “інформувати про подробиці цієї справи ледь не щодня”. Цікаво, що вже післязавтра у четвер 13 квітня Володимир Мухін має стати депутатом Української міської ради від фракції “Батьківщина”, де він замінить місцевого лікаря Юрія Тимченка.

Працівники екстреної допомоги у Бучі в умовах окупації рятувати людей. ВІДЕО:

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінально караного проступку і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Майно депутатки міськради Українки Тетяни Ягодзинської заарештовано у рамках кримінального провадження

Як вижити на війні. Волонтерка з Гостомеля Катерина Павленко відверто про жахи окупації. ВІДЕО

Схожі записи

На Netflix вже доступний художній фільм який знімали на Київщині

Роботи фотографині з Українки потрапили на виставку у Литві

За секретарем міськради Українки прийшла Служба безпеки України. ВІДЕО

Напишіть коментар