18.1 C
Київ
07.04.2024
Аналітика Міська рада Українка

В Українці острів на Дніпрі хочуть з’єднати з дамбою намивом піску

В Українській міській об’єднаній громаді вирішили внести зміни до генерального плану села Плюти. Рішення про початок розробки проєкту приймалося за кілька днів до початку широкомасштабної війни і зараз, на думку влади міста, як раз слушний час його просувати далі.

Плюти – надзвичайно мальовниче село, яке межує з Обухівським та Козинським заказниками, захищена дамбою від Дніпра, має річку річка Козинку та доступ до річки Стугна.

маємо унікальну рекреаційну зону,

яку тепер важливо не дати знищити

бажаючим на ній заробити

У проєкті, який виноситься владою об’єднаної громади на громадські слухання, теж прописано, що у селі Плюти планується:

  • зберегти як житлово-рекреаційну територію в приміській зоні Києва,
  • передбачити місця відпочинку та рекреаційні комплекси,
  • максимально зберегти природно-заповідний фонд.

Також зазначається, що розміщення виробничих об’єктів в межах села не передбачається. Зазначається у проєкті, що перспективне будівництво села Плюти буде пов`язане з освоєнням нових територій, які розміщені на заплавних територіях та 1-й надзаплавній терасі і разом складають 647,15 гектарів.

Я сумніваюся, що меру міста Українка Олександру Туренку легко вдасться протягнути зміни до генплану, які стосуються земельних питань, – вважає житель міста Українка та голова ГО “Трипільський край Євген Цяпенко. Хоч, звісно, він це вміє робити. Так, є більш-менш контрольований зараз депутатський корпус, але у Туренка дуже слабка підтримка від громадськості і вже досить погані відношення з правоохоронними органами.

Заради ж чого поспіхом під час війни владі Українки так необхідно закрити питання генерального плану села Плюти? З того що прописано у проєкті, бачимо бажання будувати на березі річок Козинка та Дніпро пляжі, майданчики, човнові станції, тощо. Вздовж дамби на річки Дніпро пропонується розміщення місць відпочинку, пов’язаних з водою: яхт-клуби, човнові станції, ресторани, готелі.

В селі Плюти невідомі встановили незаконний паркан на березі водоканалу. ВІДЕО 

Стосовно річки Стугна, то владу Українки не влаштовує існуючий там ліс і вони хочуть освоїти територію між залізницею та вулицею Київська як раз вздовж річки Стугна.

Як саме планують займатися рекреацією вже можна подивитися на планах стосовно одного з островів, які розташовані на Дніпрі вздовж Дамби.

Проєктувальники не сильно заморочувалися та просто запропонували намив прямокутної ділянки у кілька десятків гектар від Дамби впритул до кордону одного з острова.

Заплановано намив приватну ділянку піску впритул до державного острова на Дніпрі

Ще раз напишемо – хочуть намити приватну ділянку піску впритул до державного острова на Дніпрі.

На думку екологів, подібне ставлення до Дніпра призведе до прогресування маловодності та обміління річки. При створенні штучних ландшафтів на природних екосистемах вплив на сформовану екосистему колосальний. Це може призвести і до погіршення гідрологічного, санітарного та екологічного стану річки.

Так зараз виглядає дамба, річка Дніпро та острів

Як наслідок, річка поступово заболочується та перестає бути повноцінною річкою: порушується її природний стік, циркуляція, дренажні властивості, якість води та видове різноманіття.

Враховуючи репутацію Туренка, не факт, що нормальні забудовники відреагують на такий кривий, або навіть дещо аферистичний проєкт. А до тих хто відреагує – буде прискіплива увага і громадськості і правоохоронців, – резюмує голова ГО “Трипільський край” Євген Цяпенко.

Громадські слухання заплановано у четвер 30 березня о 14.00 у Будинку культури міста Українка.

#КиївськаОбласть

Підписуйтеся на наші новини:

На Київщині новий термін дії комендантської години

Як вижити на війні. Волонтерка з Гостомеля Катерина Павленко відверто про жахи окупації. ВІДЕО

Схожі записи

Як не стати жертвою шахраїв на Столичному авторинку

МОЗ розвиває амбулаторну реабілітацію на Київщині

У Борисполі обрали секретарем міськради скандального Байчаса

Напишіть коментар