14.8 C
Київ
28.03.2024
Кримінал

Колишнім керівникам Центренерго повідомлено про підозру

Колишніх посадовців «Центренерго» викрито на заволодінні майна товариства на суму понад 5 млн гривень, – повідомляє телеграм-канал Київський регіон з посиланням на САП.

За погодження прокурора Спеціалізована антикорупційна прокуратура детективами НАБУ повідомлено про підозру у заволодінні майном ПАТ «Центренерго» на суму понад 5 млн гривень колишнім посадовим особам публічного акціонерного товариства та комерційного підприємства.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що у 2018-2019 роках посадові особи ПАТ «Центренерго» забезпечили перемогу у трьох тендерних закупівлях наперед визначеного суб’єкта господарювання приватної форми власності та закупили за його посередництвом за завищеними цінами трубну продукцію.

Як наслідок, акціонерному товариству було завдано збитків на суму 5 млн 311 тис. гривень.

Дії колишніх посадових осіб кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч.ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння майна в великому та особливо великому розмірі). Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді застави у розмірі 870 тис. гривень та 1 млн 170 тис. гривень відповідно.

Досудове розслідування триває та спрямоване на встановлення усіх обставин скоєних кримінальних правопорушень та виявлення інших причетних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Шукайте більше новин у телеграм-каналі Київський регіон

В Обухові та Березані арештовано майно компанії “Аерок” – СБУ

Схожі записи

На ринку “Столичний” сьогодні пролунали вибухи

На Київщині поліція попередила замовне вбивство адвоката

Спортсмен-скелелаз з Українки звинуватив свого тренера у педофілії

Напишіть коментар