9.9 C
Київ
29.03.2024
Кримінал Служба безпеки України

На Київщині викрили осіб, які вербували українців на війну до Сирії

Співробітники Служби безпеки України викрили трьох зловмисників, які вербували громадян України для участі у воєнних діях на боці військових загонів Сирійської Арабської Республіки, – повідомляє “Київський регіон” з посиланням на сайт відомства.

Встановлено, що вербуванням займався 27-річний киянин. Він залучив ще двох мешканців Київської області і разом вони шукали підготовлених воїнів по всій Україні. За участь у збройному конфлікті на території Сирії найманцям обіцяли грошову винагороду у розмірі від 5 до 10 тисяч доларів США на місяць.

Цілями для вербування зловмисники обирали осіб з числа спортсменів, військовослужбовців, добровольців, які брали участь в АТО або з будь-яким іншим бойовим досвідом поводження зі зброєю. Під час обшуків за місцем проживання у зловмисників вилучили: мобільні телефони; сім-карти; комп’ютерну техніку; флеш-носії; банківські картки.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та за ч. 1 ст. 447 (найманство) Кримінального кодексу України. Наразі до затриманих застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також у публікації “Київського регіону” про те, що у Вишгороді відкрилася виставка про затоплені села Київського моря.

У Вишгороді відкрито виставку «Затоплені села Київського Полісся»

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Київ #СБУ #Сирія #війна #вербували #АТО #воїни #злочин

Схожі записи

У Києві викрито агентуру ФСБ

На Київщині затримали чоловіка за спробу дати хабар чиновнику

В Обухові затримали молодиків, які влаштували стрілянину у Києві

Напишіть коментар