12.7 C
Київ
29.03.2024
Кримінал

Стало відомо з ким конфліктував загиблий на Київщині суддя Печерського суду

Інформація про загибель судді Печерського суду столиці Віталія Писанця постійно оновлюється. Наразі, відомо, що суддя відпочивав у селі Погреби під Києвом разом зі слідчим Хоменком з Соломенського районного управління Національної поліції Києва та знайомим адвокатом. За інформацією “Київському регіону – конфлікт виник саме між суддею та слідчим.

Раніше суддя Віталій Писанець розглядав справи про нібито причетних до вбивства журналіста Павла Шеремета й неодноразово продовжував терміни тримання під вартою Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугар.

Поліція опитала учасників події. Свідки та учасники розповіли, що під час застілля з розпиванням алкогольних напоїв, суддя сперечався зі слідчим й вдарив останнього по обличчю, після чого заспокоївся й чоловіки продовжили випивати.

Проте через деякий час у судді раптово пішла кров з носа, він втратив рівновагу, впав, у нього посиніло обличчя. Присутні спробували надати йому медичну допомогу. Незабаром до будинку під’їхали син і зять покійного. Вони викликали швидку допомогу і співробітників поліції. Працівники швидкої допомоги констатували смерть Писанця.

Зараз з учасниками застілля проводять слідчі дії співробітники ДБР. У тому числі перевіряється й достовірність версії, викладеної учасниками подій. Тіло померлого судді направили в Бровари для проведення експертизи та встановлення причини смерті.

Поліція Київщини підтверджує факт смерті судді в селі Погреби Броварського району: «11 вересня в селі Погреби, що на Київщині виявлено тіло судді. На місці події працювали працівники Державного бюро розслідувань, які і будуть проводити розслідування даного кримінального провадження».

Хід досудового розслідування взято на контроль Київської обласної прокуратури та Офісу Генерального прокурора. Про це повідомили у прокуратурі Київської області. Київська обласна прокуратура наразі здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом смерті судді Печерського районного суду м. Києва (ч.1 ст.115 КК України). Наразі тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються всі обставини події та призначено комплекс експертиз. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві.

Підписуйтеся на новини Telegram-каналу “Київський регіон” тут: https://bit.ly/3a1JE4L

Раніше “Київський регіон“ вже повідомляв, що на сесії Київської облради перерозподілили чверть мільярда гривень, а за інформацією заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової склалася критична ситуація з фінансуванням некомерційних медичних закладів області, яку терміново потрібно виправляти.

#КиївськаОбласть #Київщина #КиївськийРегіон #КиївськаОбласнаРада #КМДА #Погреби  #НовиниКиївщини #НовиниКиєва #Броварськийрайон #суддяПечерськогосуду #Погреби #ВіталійПисанець

Схожі записи

Депутат Обухівської райради напав на журналіста “1+1” та відібрав телефон

Люди обурені, що Українку перетворюють на місто МАФів та білбордів

Журналіст видання “Слово і Діло” заявляє про тиск правоохоронців

Напишіть коментар