6.7 C
Київ
19.04.2024
Ірпінь КОДА Школа

БАТЬКИ ДІТЕЙ З ІРПЕНЯ ДОПОВІЛИ ПРО СВОЇ ПРОБЛЕМИ ГОЛОВІ КОДА

Як повідомляє Михайлина Скорик на Інтернет-ресурсі «Ірпінь-Daily», вчора з Ірпеня на прийомі у голови Київської облдержадміністрації були батьки дітей міста.

Ключові проблеми – новий незданий корпус сш №17, садочок на Курортній та переповнені класи Ірпеня. Звіт про зустріч далі від Людмила Першин:

?Хтось живе виключно своїм особистим життям, не переймаючись проблемами суспільства. А комусь болить за проблеми в місті та державі, – такі небайдужі люди знаходять один одного, гуртуються, прикладають зусилля та разом працюють на шляху до розвитку та змін.

❗Нас хвилюють ряд проблем, але першочергова та ключова з них – освіта.
?Небайдужі батьки з різних шкіл міста об’єдналися, створили робочу групу та написали спільний запит на ім’я очільника Київської області.

?Сьогодні ми були на прийомі у Голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Михайловича Чернишова.

?Обговорювали ряд проблем, які маємо в освітньому напрямку в нашому місті… якщо коротко:

✅ Необхідність будівництва 2-3 нових шкіл. На сьогоднішній день школи та садочки міста суттєво (а деякі критично) переповнені.
Додам в дописі документи в яких можна подивитися точні цифри по кожному освітньому закладу міста (садочках та школах), – яку проектну потужність має кожен освітній заклад та яка фактична завантаженість станом на сьогоднішній день.

☝️Наведу декілька прикладів:
☑️ЗОШ-2 має проектну потужність – 900 учнів, а навчаються – 1671 учень. Завантаженість закладу = 186%.

☑️ЗОШ-17 має потужність – 1180 учнів, а фактична кількість – 1712 учнів. Завантаженість закладу =145%.

☑️ЗОШ-1 має потужність – 350 учнів, а навчаються – 588 дітей. Завантаженість – 168%.

По дитячих садочках ситуація ще більш критична, бо деякі з них мають фактичну завантаженість, яка зашкалює за 200% (!!!).

☑️ЗДО-2 “Веснянка” має проектну потужність – 80 дітей, а відвідують садочок – 180 діток. Завантаженість =225%.

☑️ЗДО-8 “Колібрі” має потужність – 160 дітей, а фактично садочок відвідують – 370 діток. Завантаженість = 231%.

☑️ЗДО-7 “Бджілка” має потужність – 95 дітей, а фактично є – 200 діток. Завантаженість =211%.

☑️ЗДО-1 “Лісова пісня” має потужність – 345 дітей, а фактично садочок відвідують – 515 діток. Завантаженість = 149%.

Це статистичні дані тільки по деяких освітніх закладах. Кого цікавить інформація по всіх закладах освіти міста – дивіться документи в дописі.

✅ Кабінет Міністрів України розробив державну програму “100 нових шкіл”. Нам сьогодні сказали, що наше місто попадає в цю програму, але не сказали яка кількість шкіл буде фінансуватися за рахунок коштів з державного бюджету. Чекаємо подробиць).

✅Не введений в експлуатацію новий корпус ЗОШ-17, в якому вже другий рік навчаються діти. Про цю проблему знають. Сьогодні на зустрічі був представник відділу освіти ОДА і сказав, що наша місцева влада обіцяє здати новий корпус в експлуатацію до кінця 2019 року. Не вірю! ?Таку ж відповідь ми чули рік тому, що корпус здадуть до кінця 2018 року. Обіцянки так і залишилися обіцянками. А чи кажуть нам зараз правду, чи знову обманюють, побачимо вже через місяць.?

✅Садочок на вул. Курортній, який повинен вже два роки працювати, але так і стоїть порожній, бо не завершені ремонтні роботи. Завтра (05.12.19) будівля садочку буде передана на баланс Ірпінської Міської ради. Тобто, завершувати всі будівельно-ремонтні роботи будуть за кошти місцевого бюджету Ірпеня.

Це ключові питання, які сьогодні обговорювали на зустрічі.

Щиро вдячна всім небайдужим батькам з різних шкіл, які долучилися та разом працюють для вирішення освітніх проблем в місті Olga Maslova Алекс Ей Аліна Русинюк Taras Vyazovchenko Юлия Карабець ?

Продовження аналізу ситуації, з освітніми закладами міста, буде завтра в дописі Тараса В’язовченко. ?

#КиівськийРегіон

 

 

Схожі записи

Ліквідувати підтоплення осель у Ржищеві допоможе потужний генератор

Очільник КОДА ретранслює фальшиве занепокоєння – Наталія Гунько

В Ірпені автівка збила двох дівчат. Відео

Напишіть коментар